Κορονοϊός: Από 18 έως 39 ετών το 45% των νέων κρουσμάτων στη χώρα

έρευνα κρούσματα

Η ηλικιακή κατανομή της πανδημίας

Εντονος είναι ο προβληματισμός στις Αρχες με τα στοιχεία για τα νέα κρούσματα της πανδημίας του κορονοϊού.

Η ηλικιακή κατανομή στα νέα κρούσματα δείχνει ότι η διασπορά του ιού είναι μεγάλη και παραμένει ανεξέλεγκτη, παρά τα μέτρα, με τους νέους στις πιο παραγωγικές ηλικίες που κυκλοφορούν και περισσότερο να βρίσκονται στο στόχαστρο του.

Από τα 482 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα -και αποτελούν μετά τα 508 κρούσματα της Παρασκευής, τη δεύτερη χειρότερη καταγραφή- πάνω από το 45% ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 18-39 ετών, ενώ περιλαμβάνονται και 40 παιδιά έως 18 ετών.

Η ηλικιακή ομάδα 18-39 ετών είναι αυτή που κυκλοφορεί περισσότερο στις πόλεις, αφού είναι πιο δραστήριοι και έχουν και περισσότερες αντοχές από τους μεγαλύτερους σε ηλικία που μπορεί να χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ το πρωί, αλλά μετά το μεσημέρι συνήθως κλείνονται στο σπίτι τους.

Διαβάστε επίσης  Αυτές είναι οι 198 παραλίες της χώρας όπου δεν επιτρέπονται ξαπλώστρες και ομπρέλες

Η ηλικιακή κατανομή της πανδημίας

Σε ότι αφορά τα συνολικά κρούσματα κορονοϊου στη χώρα που έχουν φθάσει τα 24.932, η πλειοψηφία τους ανήκει στην ηλικιακή ομάδα των 18-39 ετών. σε ότι αφορά δε τις συνέπειες της μόλυνσης από κορονοϊό σε αυτές τις ηλικίες, ευτυχώς ο αριθμός των διασωληνώσεων και ακόμη χειρότερα των θανάτων είναι μικρός, αλλά… υπαρκτός.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *