Κορονοϊός: “Δεν θα είναι υποχρεωτικά τα εμβόλια στα παιδιά”

παιδιά

Ποιοι παράγοντες θα το κρίνουν

Οπως ανέφερε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, τα παιδιά στη χώρα μας δεν θα είναι υποχρεωτικό να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με την ίδια, ο λόγος γι’ αυτό οφείλεται στο γεγονός πως δεν πρέπει να δημιουργηθούν διακρίσεις ανάμεσα σε εμβολιασμένα και ανεμβολίαστα παιδιά μέσα στο σχολείο. Πάντως, προτεραιότητα παραμένει να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού οι ενήλικες και εκεί «έχουμε δουλειά».

Όπως σημείωσε, ο εμβολιασμός των παιδιών θα κριθεί μετά την επεξεργασία μια σειράς παραγόντων, οι οποίοι είναι:

ο ρόλος των παιδιών στη διασπορά της COVID-19
η νοσηρότητα
η θνητότητα
η ασφάλεια των εμβολίων για αυτές τις ηλικίες

Εξήγησε επίσης πως παιδιά και έφηβοι έχουν ήδη ξεκινήσει να εμβολιάζονται σε μεγάλο αριθμό χωρών, όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς τα εμβόλια έχουν λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις από οργανισμούς και φορείς.

Παράλληλα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τους ανεμβολίαστους λέγοντας πως άνω του 90% των εισαγωγών σε νοσοκομεία και ΜΕΘ δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, ενώ εντοπίζεται μεγάλη απροθυμία τις ηλικίες άνω των 60 ετών. Ειδική αναφορά έκανε στον εμβολιασμό των εγκύων, επισημαίνοντας πως τα εμβόλια είναι ασφαλή, ωστόσο προειδοποίησε πως εάν μια έγκυος γυναίκα προσβληθεί με κορονοϊό, τότε ενδέχεται να υπάρξει πρόβλημα στον πλακούντα, αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί το ενδεχόμενο κάθετης μετάδοσης, από την μητέρα στο έμβρυο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *