Κορονοϊός: Εκατοντάδες τα κρούσματα στις Ενοπλες Δυνάμεις

υπολοχαγός κορονοϊός

Εχει σημάνει συναγερμός για να μην εξαπλωθεί περαιτέρω ο ιός

Κορονοϊός: Σε αυξημένη ετοιμότητα για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού στο στράτευμα βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Κορονοϊός: Ο εντοπισμός κρουσμάτων στη Σχολή Μόνιμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) στα Τρίκαλα, που σύμφωνα με πληροφορίες ξεπερνούν τα 150 μέχρι στιγμής, δηλαδή πάνω από το 1/4 των σπουδαστών, σήμανε συναγερμό για την ενεργοποίηση νέων πρόσθετων μέτρων.

Ο τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων αποτελεί «υγειονομική βόμβα» και μια ιδιαίτερα ανησυχητική εξέλιξη, παρατηρούσαν χθες ανώτερα στελέχη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του ΓΕΣ. Για το λόγο αυτό σε συνεργασία με τις αρμόδιες κρατικές Αρχές του υπουργείου Υγείας κρίθηκε απαραίτητη η ενεργοποίηση όλων των απαραίτητων υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το iefimerida.gr πάνω από 700 στελέχη στο Στρατό Ξηράς έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό χωρίς ωστόσο να παρουσιάσουν σοβαρές επιπλοκές και να έχει τεθεί σε κίνδυνο η υγεία τους.

Ασυμπτωματικοί οι περισσότεροι προσβληθέντες από κορονοϊό στη ΣΜΥ

Το ευχάριστο γεγονός ωστόσο, όπως τόνιζαν οι ίδιες πηγές, είναι ότι στο σύνολό τους οι σπουδαστές που βρέθηκαν θετικοί στον covid-19 είναι καλά στην υγεία τους. Στη συντριπτική πλειοψηφία τους μάλιστα είναι ασυμπτωματικά, γεγονός στο οποίο παίζει ιδιαίτερο ρόλο η νεαρή ηλικία αλλά και η καλή φυσική τους κατάσταση.

Σπουδαστές και στελέχη στη ΣΜΥ βρίσκονται σε προληπτική καραντίνα τις τελευταίες μέρες για να αποφευχθεί κατά το δυνατόν η ακόμη μεγαλύτερη διασπορά του κορονοϊού, ενώ οι χώροι της Σχολή Μόνιμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) έχουν απολυμανθεί όπως προβλέπεται από τις σχετικές διαδικασίες.

Διαβάστε επίσης
Κορονοϊός: 382 νέα κρούσματα σήμερα στην Θεσσαλονίκη

Για την κατάσταση στη ΣΜΥ έχει ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή ο ΕΟΔΥ. Στο πλαίσιο αυτό το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία έχουν αναλάβει τον συντονισμό των ενεργειών.

Διάσπαρτα κρούσματα σε στελέχη των ενόπλων Δυνάμεων σε όλη τη χώρα

Όπως είναι αναμενόμενο και σε αντιστοιχία με ό,τι συμβαίνει και στην υπόλοιπη χώρα, που βρίσκεται εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας, κρούσματα κορονοϊού σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν εντοπιστεί διάσπαρτα σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και δομές σε όλη τη χώρα.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *