Κορονοϊός: Νέα κρούσματα σε κατασκηνώσεις σε Ηλεία και Λαύριο

Κορονοϊός: Μεγάλη ανησυχία επικρατεί για τα μαζικά κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν τα τελευταία 24ωρα σε κατασκηνώσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας μας.

Στις αρμόδιες Αρχές έχει σημάνει συναγερμός υπό τον φόβο μεγάλων συρροών κρουσμάτων. Οι γονείς είναι θορυβημένοι και ανάστατοι, ενώ κάποιοι κάνουν λόγο για ανεπαρκή υγειονομικά πρωτόκολλα.

Οι υπεύθυνοι των κατασκηνώσεων ζητούν να διαμορφωθούν τα κατάλληλα μέτρα ώστε να προστατευτούν παιδιά και εργαζόμενοι, ενώ οι ειδικοί συνιστούν ψυχραιμία, καθώς η μετάδοση είναι βέβαιη αλλά το ολικό lockdown δεν αποτελεί επιλογή. Παρόλα αυτά εκφράζουν φόβους για τον Σεπτέμβριο, όταν τα παιδιά θα επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες.

Κρούσματα σε κατασκηνώσεις σε Ηλεία και Λαύριο

Σε μια ακόμη κατασκήνωση στην Ηλεία εντοπίστηκαν τρία κρούσματα σε παιδική κατασκήνωση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open. Tις επόμενες ημέρες αναμένεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην Ηλεία, το οποίο θα διενεργήσει rapid test σε εργαζόμενους, παιδιά και κατοίκους της περιοχής. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τα τρία παιδιά παρουσίασαν πυρετό αλλά η κατάστασή τους δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία.

Τουλάχιστον έξι κρούσματα κορoνοϊού, εντοπίστηκαν σε μία ακόμα παιδική κατασκήνωση στο Λαύριο. Πρόκειται για ιδιωτική παιδική κατασκήνωση σε παραθαλάσσια περιοχή του Λαυρίου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες από το notioanatolika.gr. όπου καταγράφηκαν κρούσματα τόσο μεταξύ των παιδιών όσο και στελεχών της κατασκήνωσης.

Όταν τα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν κλήθηκαν οι γονείς και παρέλαβαν τα παιδιά που είχαν προσβληθεί αλλά και όλα όσα βρίσκονταν στις ίδιες ομάδες με αυτά ενώ απομακρύνθηκαν και οι ομαδάρχες και ομαδάρχισσές τους.

Πρόκειται για την έβδομη κατά σειρά περίπτωση όπου καταγράφονται κρούσματα της covid σε παιδικές κατασκηνώσεις, μετά από εκείνες στο Σοφικό Κορινθίας, στα Χανιά, τη Χαλκιδική, το Καπανδρίτι και την Ηλεία.

Πηγή: ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *