Κορονοϊός: Οι εταιρείες που κατέθεσαν προσφορές για τα self test

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασία ολοκληρώθηκε η φάση της κατάθεσης προσφορών για την προμήθεια 10 εκατομμυρίων self test.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, 30 εταιρείες κατέθεσαν φάκελο προκειμένου να αναλάβουν την προμήθεια των self test για τον κορονοϊό.

Η διαδικασία βρίσκεται στην φάση της Τεχνικής Αξιολόγησης των προσφερόμενων τεστ από Επιτροπή που αποτελείται από τρεις καθηγητές από τρία διαφορετικά πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις επόμενες ώρες.

Η ανακοίνωση του Νίκου Χαρδαλιά για τα self test

«Αθήνα, 28 Μαρτίου 2021

Ολοκληρώθηκε η φάση κατάθεσης προσφορών για τα 10 εκ. self-tests και ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση ενδιαφέροντος κατέθεσαν φακέλους οι κάτωθι 30 εταιρείες: Naturalis, Petroil, Μίγκος, Δίγκας, ENNOVATIVE, Bioplus, Dermis, ΦΑΓΚΡΟΝ, ΑΝΤΙΣΕΛ, Helix, Biospeedia, Ramma Dental, Medhealth, Hygiene ONE, GMK Medical, Ξενοφών Γερμανός, Swiss Med, Medella, Asklipios Medical Group, URF Pharmaceutical, BIOSNA, Roche, QEFII, Πήγασος, MEEPMENT, BIOPROM, MARVIFARM, Anats, MedTrust και Anachem.

Η διαδικασία βρίσκεται στην φάση της Τεχνικής Αξιολόγησης των προσφερόμενων τεστ από Επιτροπή που αποτελείται από τρεις καθηγητές από τρία διαφορετικά πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις επόμενες ώρες, έτσι ώστε αύριο να αποσταλεί ο φάκελος του διαγωνισμού στο Ελεγκτικό Συνέδριο για την διενέργεια προσυμβατικού ελέγχου.

Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων
Νίκος Χαρδαλιάς».

Πού θα βρίσκουμε τα self test

Υπενθυμίζεται ότι τα test, θα πωλούνται στα φαρμακεία, θα μπορεί ο καθένας να τα εφαρμόζει στον εαυτό του και στόχος της κυβέρνησης είναι να αποτελέσουν ένα ακόμα μέτρο κατά του κορονοϊού που θα λειτουργεί παράλληλα με όλα τα υπόλοιπα.

Τα self tests θα αρχίσουν να διανέμονται αρχές Απριλίου και για δύο μήνες, ο κάθε πολίτης θα μπορεί να προμηθεύεται ένα την εβδομάδα από τα φαρμακεία με την επίδειξη του ΑΜΚΑ του, ενώ υποχρεωτική θα είναι η χρήση τους για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *