Κορονοϊός: “Ασφυκτική η κατάσταση στα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας”

Λαμία Θεσσαλονίκη κορονοϊός Χριστούγεννα νοσηλευτές

Τι ανέφερε ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδος της ΠΟΕΔΗΝ

Κορονοϊός: Τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας μετέφερε σε ανακοίνωση του σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Χαρακτηριστικά αναφέρει «Είμαστε τώρα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Έκλεισε μόλις η εφημερία. Εξετάσθηκαν 150 περιστατικά κορονοϊού. Εισήχθησαν 63 ασθενείς με κορονοϊό και 21 ασθενείς ύποπτα κρούσματα. Η ΜΕΘ 15 κλινών είναι γεμάτη και 7 διασωληνωμένοι βρίσκονται σε λίστα αναμονής στα χειρουργεία».

Ταυτόχρονα, καταγγέλει και άλλες λίστες αναμονής δεκάδων διασωληνωμένων ασθενών σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης : 6 στο ΑΧΕΠΑ, 15 στο Παπαγεωργίου σε ΜΑΦ και στεφανιαία, 7 στο Ιπποκράτειο σε χειρουργεία, 3 στο Παπανικολάου σε χειρουργεία.

Σύμφωνα, πάντα, με την ΠΟΕΔΗΝ, στα υπόλοιπα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ διαμορφώνεται ως εξής:

Ένας στη Χαλκιδική
Ένας στην Έδεσσα
3 στα Γιαννιτσά
Ένας στην Κατερίνη
Ένας στον Άγιο Παύλο
Όπως επισημαίνει, εξάλλου, ο κ. Γιαννάκος «γίνεται επιλογή ασθενών για ΜΕΘ με ηληκιακά κριτήρια. Η θνητότητα εκτός ΜΕΘ πια αγγίζει το 80%. Γίνεται πια επιλογή ασθενών στις κλινικές κορωνοϊού για την τοποθέτηση μηχανημάτων υψηλής ροής οξυγόνου».

Στην Εδεσσα

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, «το Γενικό Νοσοκομείο Έδεσσας συνιστά τραγικό παράδειγμα για την κατάσταση των περιφερειακών νοσοκομείων της κεντρικής Μακεδονίας». Το τελευταίο δεκαήμερο πέθαναν πάνω από 30 ασθενείς με κορονοϊό στις κλινικές, εκτός ΜΕΘ. Η ΜΕΘ 3 κλινών έκλεισε. Είναι πολυτέλεια κατά τον κ. Σκέρτζο. Νοσηλεύει σε δύο κλινικές 50 ασθενείς με κορονοϊό και ανοίγει και τρίτη. Κάθε κλινική διαθέτει δύο μηχανήματα υψηλής ροής οξυγόνου. Γίνεται επιλογή ασθενών για τη τοποθέτησή τους, αφού οι ανάγκες είναι πολλαπλάσιες. Διασωληνωμένοι ασθενείς πεθαίνουν. Δεν προλαβαίνουν να διακομισθούν. Τρείς παθολόγοι μόνο στο νοσοκομείο και κανένας πνευμονολόγος. Επικουρικά έρχονται από άλλα νοσοκομεία γιατροί για βοήθεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *