Κορονοϊός: Σε ποιο ποσοστό έχουν εμβολιαστεί μαθητές και εκπαιδευτικοί

σχολείο Θεσσαλονίκη σχολεία σχολικό έτος

Τι τόνισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, δήλωσε πως «το 17% των παιδιών ηλικίας 12-15 ετών και το 30% των παιδιών στο Λύκειο έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση», υπογραμμίζοντας ότι το ποσοστό του εμβολιασμού στους εφήβους αυξάνεται.

Όπως δήλωσε στο Open η υπουργός Παιδείας, τα συχνά τεστ στα οποία έχει επιμείνει η κυβέρνηση για τα σχολεία, έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα σημαντικά για την πρόληψη της μετάδοσης του κορονοϊού καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα μεγαλύτερης αραίωσης των τμημάτων στα σχολεία.

«Το σχολείο επιστρέφει στην κανονικότητα. Πλέον έχουμε το εμβόλιο. Οι εκπαιδευτικοί ανταποκρίθηκαν μαζικά», τόνισε.

Η κ. Κεραμέως απαντώντας στην ερώτηση «γατί τα σχολικά τμήματα θα κλείνουν μετά την εμφάνιση του 50%+1 κρουσμάτων στην τάξη υπογράμμισε πως «ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού είναι πλέον εμβολιασμένο οπότε δεν είμαστε αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο ραγδαίας μετάδοσης το ιού στους ηλικιωμένους καθώς αρκετοί έχουν πλέον εμβολιαστεί».

Η υπουργός έκανε για μια ακόμη φορά έκκληση στους γονείς να συμβουλευτούν τον παιδίατρό τους και να εμβολιάσουν τα παιδιά λέγοντας ότι «πρέπει να επωφεληθούν από το τεράστιο αυτό δώρο της επιστήμης».

Σε σχέση με τους αρνητές γονείς μαθητών υπογράμμισε πως υπάρχει συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενώ αναφερόμενη στο περιστατικό με τη μήνυση σε βάρος καθηγητών τόνισε: «Συγχαίρω τη διευθύντρια που έκανε τη δουλειά της. Θα είμαστε κοντά στους λειτουργούς. Έχει δοθεί οδηγία σε όλα τα Σώματα, να προστατεύουμε αυτούς τους ανθρώπους».

Για τα παιδιά που δεν φοιτούν λόγω των απόψεων των γονέων τους σημείωσε: «Το πλαίσιο είναι ξεκάθαρο. Η εκπαίδευση είναι υποχρεωτική. Υπάρχει ένα πρωτόκολλο το οποίο έχει θεσπιστεί το οποίο νομίζω είναι αναλυτικότατο και προβλέπει κάθε περίπτωση. Η απόφαση της κυβέρνησης και μετά από εισήγηση των ειδικών είναι για αποκλειστικά διά ζώσης εκπαίδευσης. Το σχολείο λειτουργεί κανονικά. Επιστρέφουμε στην κανονικότητα με δύο πολύ βασικά όπλα. Το πρώτο είναι το εμβόλιο. Αυτό δεν το είχαμε πέρυσι. Και αλλάζει πάρα πολύ τα δεδομένα. Στους εκπαιδευτικούς έχουμε ξεπεράσει το 82% (στους εμβολιασμούς). […] Στην ηλικία 12-14 εμβολιασμένοι με μία δόση είναι πάνω από 17% και στην ηλικία του Λυκείου φτάνουμε το 30%. Αρκεί; Όχι είναι η απάντηση».

Λινού: “Φοβόμαστε για τα παιδιά”

«Γενικά φοβόμαστε για τα παιδιά», παραδέχθηκε η Αθηνά Λινού μιλώντας επίσης στο Open, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Νίκου Σύψα πως μέχρι τα Χριστούγεννα θα νοσήσουν όλα τα ανεμβολίαστα παιδιά.

«Γενικά φοβόμαστε για τα παιδιά. Κι ειδικά για παιδιά κάτω των 12, πρέπει να εστιάσουμε στην ασφάλειά τους στα σχολεία. Να φορούν μάσκες, να αερίζονται οι αίθουσες. Να είναι εναλλάξ τα διαλείμματα», είπε η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Με το πρώτο κρούσμα σε ένα τμήμα, να γίνεται τεστ σε όλα τα παιδιά αμέσως, μέσα στην αίθουσα! Στην Αμερική έχουν χάσει τη ζωή τους περίπου 500 παιδιά», τόνισε. «Είναι σημαντικό να έχουμε ιχνηλάτηση στα σχολεία» επισήμανε.

«Η αύξηση θανάτων οφείλεται στο ότι δεν κάνουμε ακόμη αρκετά τεστ και ακόμη επειδή νοσούν μεγάλοι σε ηλικία», τόνισε η κ. Λινού.

Σε σχέση με την τρίτη δόση του εμβολίου τάχθηκε υπέρ της χορήγησης σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και πρόσθεσε πως για το γενικό πληθυσμό καλό είναι να περιμένουμε για περισσότερα δεδομένα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *