Κορονοϊός: Στα τέλη Ιουνίου ο εμβολιασμός κατάκοιτων πολιτών

O υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την σημερινή ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο θα εμβολιάζονται οι κατάκοιτοι πολίτες οι οποίοι δεν μπορούν να μετακινηθούν στα εμβολιαστικά κέντρα.

Όπως είπε ο εμβολιασμός της συγκεκριμένης κατηγορίας πολιτών, θα ξεκινήσει στα τέλη Ιουνίου και θα γίνει με τη συμμετοχή ιδιωτών γιατρών. Για τον εμβολιασμό τους θα χρησιμοποιεί το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson and Johnson.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας υπενθύμισε ότι αύριο, Πέμπτη, ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού της ηλικιακής ομάδας 25 έως 29 ετών για όλα τα εμβόλια και πρόσθεσε ότι συνολικά ανοίγουν 420.340 νέα ραντεβού από τα οποία τα 240.000 αφορούν το εμβόλιο της Phizer, τα 96 .300 της Johnson and Johnson και τα 84.000 το εμβόλιο της Moderna.

Αναφερόμενος στην πορεία της επιδημίας, ο κ. Κικίλιας είπε ότι ο δείκτης θετικότητας έχει πέσει στο 2,5% την τελευταία εβδομάδα και ότι ο κυλιόμενος εβδομαδιαίος δείκτης κρουσμάτων ανά ημέρα είναι 1056 κρούσματα. Επίσης επισήμανε ότι ο μέσος ηλικιακός όρος των νέων κρουσμάτων μειώνεται συνεχώς και πλέον είναι τα 36 έτη. Όπως εξήγησε όλες οι περιφέρειες της χώρας καταγραφούν μείωση κρουσμάτων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η επιδημία έχει τελειώσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *