Κορονοϊός: Συναγερμός στην Αττική μετά και την αύξηση των κρουσμάτων

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αττική για την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού, μετά και την τελευταία καταγραφή του ΕΟΔΥ που δείχνει ότι τα κρούσματα του ιού αυξάνονται σταθερά το τελευταίο διάστημα.

Κι αυτό γιατί μόνο χθες ανακοινώθηκε ότι εντοπίστηκαν 82 κρούσματα στην Αττική ενώ ο αριθμός αυτός για τις τελευταίες 11 ημέρες ανέρχεται σε 384.

Παρότι τα περισσότερα κρούσματα αφορούν νέους ανθρώπους, που όπως προκύπτει από την ιχνηλάτηση έχουν επιστρέψει από διακοπές σε νησιά, οι ειδικοί προειδοποιούν πως είναι θέμα χρόνου ο ιός να αρχίσει να μεταδίδεται στους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες.

Αυτός είναι, άλλωστε, και ο λόγος που εξετάζεται το ενδεχόμενο λήψης νέων αυστηρότερων μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας.

Ο χθεσινός απολογισμός ήταν ιδιαίτερα βαρύς, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 196 κρούσματα -μια «ανάσα» από το ρεκόρ των 203 κρουσμάτων που σημειώθηκε πριν από τρεις ημέρες.

Προβληματισμός επικρατεί και για τα κρούσματα τη Θεσσαλονίκη, όπου χθες εντοπίστηκαν 42 κρούσματα.

Η αύξηση των κρουσμάτων και η γενικότερη επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας αναμένεται να συζητηθούν σήμερα κατά την τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους αρμόδιους υπουργούς αλλά και τον καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα.

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων πριν από το Δεκαπενταύγουστο, με πληροφορίες να αναφέρουν πως σε αυτή τη φάση θα εξεταστεί πλέγμα οριζόντιων μέτρων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *