Κορονοϊός: Τα αρνητικά ρεκόρ κρουσμάτων φέρνουν νέα μέτρα στο τραπέζι

καιρός Θεσσαλονίκη κορονοϊός OPEN HOUSE Thessaloniki lockdown

Εν αναμονή των ανακοινώσεων

Μετά και την αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο επιβολής περαιτέρω μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Πολλές είναι οι περιοχές να εμφανίζουν αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο τις τελευταίες μέρες, γεγονός που αν χρειαστεί θα σημάνει ακόμη και τοπικά lockdown με αυστηρά μέτρα.

Μάλιστα, ένα βήμα πριν το lockdown Ιωάννινα και Καστοριά, πιο κοντά στο «πορτοκαλί» η Θεσσαλονίκη.

Επίσης τις τελευταίες ημέρες αύξηση των κρουσμάτων έχουν σημειωθεί στην Περιφέρεια της Καβάλας αλλά και σε Φλώρινα και Αμύνταιο. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σήμερα στις Σέρρες.

Σε έκτακτη σύσκεψη του Πρωθυπουργού το βράδυ της Τρίτης με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα και τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα, εξετάστηκε η γενικότερη κατάσταση αλλά και επιμέρους περιοχές όπως η Θεσσαλονίκη, που αναμένεται να φτάσει σε επίπεδο 3 σύμφωνα με την υγειονομική κατάσταση.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς απηύθυνε έκκληση προς τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, της Καστοριάς και των Ιωαννίνων να βρίσκονται σε πλήρη εγρήγορση και να τηρούν αυστηρά τα υγειονομικά μέτρα, ενώ σήμερα ο ίδιος θα βρίσκεται στην Καστοριά και αύριο στη Θεσσαλονίκη.

Έκκληση και από την πλευρά των επιστημόνων ιδιαίτερα προς το νεαρό πληθυσμό από 18 έως 40 ετών να προσέχει καθώς όλο και μικρότερος είναι ο μέσος όρος ηλικίας όσων νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό, καταγράφηκαν 8 θάνατοι, 667 νέα κρούσματα – τα 250 εντοπίζονται στην Αττική και 125 στην Θεσσαλονίκη, ενώ 87 ασθενείς βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής.

Συρροή κρουσμάτων σε υγειονομικούς στο ΑΧΕΠΑ

Αναστάτωση έχει προκληθεί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη, μετά τη συρροή κρουσμάτων στο προσωπικό. Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, περισσότερα από 10 θετικά δείγματα έχουν ανιχνευθεί σε διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Η ΠΟΕΔΗΝ εκφράζει την ανησυχία ότι η διασπορά είναι ακόμα μεγαλύτερη, υπογραμμίζοντας ότι το νοσοκομείο αποδυναμώνεται καθώς οι εργαζόμενοι θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα. Σημειώνεται ότι έχει ξεκινήσει από τον ΕΟΔΥ, η ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων.

Στην ΕΡΤ και στη ρεπόρτερ Λία Χριστάρα μίλησε η νοσηλεύτρια του ΑΧΕΠΑ Ελένη Μπακιρλή για την κατάσταση που επικρατεί, σημειώνοντας ότι είναι αναγκαίο αυτή τη στιγμή να ενισχυθεί το προσωπικό των νοσοκομείων με μόνιμους γιατρούς και νοσηλευτές και όχι να καλύπτονται οι ανάγκες με μπαλώματα. Επεσήμανε ότι το προσωπικό που νοσεί δεν είναι μόνο νεαρής ηλικίας, αλλά και γονείς που έχουν παιδιά και ανήκουν πλέον σε ευπαθείς ηλικίες.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στις Σέρρες

Αύξηση κρουσμάτων καταγράφεται και στις Σέρρες τις τελευταίες ημέρες. Γι΄αυτό και σήμερα μεταβαίνει στην περιοχή κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, προκειμένου να πραγματοποιήσει ως την Παρασκευή δωρεάν γρήγορα τεστ. , ύστερα από σχετικό αίτημα του Δήμου εξαιτίας της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού τις τελευταίες μέρες.

Πηγή: ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *