Κορονοϊός: Θετικός μαθητής δημοτικού

απολυμάνσεις κορονοϊός

Αναστέλλεται το μάθημα στο τμήμα του

Κορονοϊός: Θετικό κρούσμα κορονοϊού σε μαθητή στο 5ο δημοτικό σχολείο Ναυπλίου αναστατώνει την εκπαιδευτική κοινότητα στο Ναύπλιο. Αρχικά εντοπίστηκε θετικός ο γονιός του παιδιού και στη συνέχεια ο μαθητής.

Οπως αναφέρει το anagnostis.org, αμέσως με ενέργειες που προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ σταμάτησε να λειτουργεί η συγκεκριμένη τάξη που πηγαίνει ο μαθητής, ενώ παράλληλα σταμάτησε και η λειτουργία του ολοήμερου σχολείου που λειτουργεί στο κτήριο, αφού σε αυτό ενώνονται πολλά τμήματα και θα μπορεί ευκολότερα να μεταδοθεί και σε άλλους μαθητές ή εκπαιδευτικούς ο ιός.

Η ανησυχία εκπαιδευτικών και μαθητών – γονιών όμως είναι ακόμα μεγαλύτερη, αφού το υπόλοιπο κτήριο συνεχίζει να λειτουργεί. Στο κτήριο αυτό συστεγάζονται δύο σχολεία, το 2ο δημοτικό και το 5ο δημοτικό. Μάλιστα οι κοινόχρηστοι χώροι είναι κοινοί και κανείς δεν ξέρει απ΄ όσους έχουν παραμείνει στο σχολείο, αν έχει έρθει σε επαφή με το θετικό κρούσμα.

Οι επόμενες κινήσεις είναι να γίνει απολύμανση στο σχολείο, καθώς και ιχνηλατήσεις των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες σχεδιάζεται να γίνουν τεστ και σε άλλους μαθητές και αναζητείται ο χώρος για να δρομολογηθεί αυτή η ενέργεια.

Η είδηση που άρχισε να γίνεται γνωστή στην πόλη από το πρωί της Τετάρτης έχει δημιουργήσει μεγάλη ανησυχία.

Την ίδια ώρα σε συναγερμό είναι ευρύτερα ο δήμος Ναυπλιέων, αφού είναι υπαρκτός ο κίνδυνος τα κρούσματα στη γειτονική Νέα Τίρυνθα και σε άλλα χωριά να εξαπλωθούν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *