Κορoνοϊός: Τι θα σημάνει η απαγόρευση κυκλοφορίας

απαγόρευση κυκλοφορίας Θεσσαλονίκη άδεια πόλη Θεσσαλονικείς σπίτια απαγόρευση κυκλοφορίας

Ποιο θα είναι το πρόστιμο

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τα δραστικά μέτρα που πήρε εγκαίρως ο κρατικός μηχανισμός έχουν περιορίσει την εξάπλωση του κορονοϊού στην ελληνική επικράτεια. Συγκριτικά πάντα με τις απίστευτες σκηνές που βλέπουμε σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία.

Απαγόρευση κυκλοφορίας Όμως, σύμφωνα με τα δεδομένα της εβδομάδας που μας πέρασε, φαίνεται πως μια μερίδα συμπολιτών μας αγνοεί τις οδηγίες για άσκοπες μετακινήσεις και επιλέγει να μετακινηθεί σε πόλεις και χωριά της Περιφέρειας. Αυτό, φυσικά, εμπεριέχει τον κίνδυνο μεταφοράς του κορονοϊού σε χωριά και νησιά, όπου οι δομές είναι αδύνατον να περιθάλψουν τέτοια περιστατικά.

Τα παραπάνω έχουν θορυβήσει τα συναρμόδια υπουργεία και έτσι οι τελευταίες εισηγήσεις των ειδικών περιλαμβάνουν σενάρια απαγόρευσης κυκλοφορίας στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών κρατών. Τι θα γίνει σε αυτή την περίπτωση; Πόσο θα δυσκολέψει τη ζωή μας και γιατί είναι καλό να λάβουμε τα μέτρα μας, εμείς πρώτα, σαν σκεπτόμενοι και υπεύθυνοι πολίτες;

Τι θα ισχύσει

Ας δούμε ορισμένους από τους περιορισμούς που ισχύουν σε Γαλλία και Ισπανία. Εκεί, η κυκλοφορία στους δρόμους επιτρέπεται μόνο για τις παρακάτω περιπτώσεις και ο πολίτης φέρει μια υπεύθυνη δήλωση που μπορεί να του ζητηθεί ανά πάσα στιγμή από τους αστυνομικούς που περιπολούν:

• Για εργασία που αποδεικνύεται (με βεβαιώσεις) ότι δεν μπορεί να γίνει από το σπίτι

• Για αγορές σε σούπερ μάρκετ, φαρμακεία ή ανεφοδιασμό σε πρατήριο καυσίμων – Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει και ο ηλικιακός και χρονικός περιορισμός , όπως πράττει η Βουλγαρία. Δηλαδή, οι ηλικίες 60 και πάνω να επιτρέπεται η επίσκεψη σε σούπερ μάρκετ κλπ μεταξύ 8:30 με 10:30.

• Για επίσκεψη σε γιατρό ή νοσοκομείο

• Για ατομική άσκηση μικρής διάρκειας

• Για να βγάλει βόλτα το κατοικίδιό του

• Εφόσον δουλεύει σε κάποιον τομέα που εργάζεται για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

Σε κάθε άλλη περίπτωση άσκοπης μετακίνησης υπάρχουν ποινικές διώξεις και χρηματικό πρόστιμο. Η παρουσία της Αστυνομίας είναι συνεχής στους δρόμους και ελέγχει όλα τα οχήματα και τους πεζούς, επιβάλλοντας και τα ανάλογα πρόστιμα.

Στη δήλωση, την οποία μπορεί να την κατεβάσει από το διαδίκτυο, ο πολίτης επιλέγει την περίπτωση που του αντιστοιχεί και οφείλει να την φέρει συνεχώς μαζί του και να την επιδείξει σε κάθε έλεγχο της Αστυνομίας, αναφέρει το newsauto.gr.

Διαβάστε επίσης  Eλον Μασκ για δημογραφικό: "Η Ελλάδα βιώνει πληθυσμιακή κατάρρευση"

Ιταλία: 793 νεκροί από τον κορονοϊό σε μία μέρα

Ρεκορ θανάτων από τον κορονοϊό καταγράφεται στην Ιταλία με την πανδημία να έχει… διαλύσει τη γειτονική χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού στην Ιταλία είναι 53.578. Οι νεκροί έφτασαν τους 4.825. Παράλληλα, 6.072 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 47.021 και είχαν χάσει την ζωή τους, συνολικά, 4.032 άνθρωποι

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν τη ζωή τους 793 ασθενείς, ενώ καταγράφηκαν 6.557 νέα κρούσματα και 923 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

Στη Λομβαρδία στην Ιταλία τα συνολικά περιστατικά είναι 25.515 και οι νεκροί 395. Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 6.705 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 715. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 4.617, με 146 νεκρούς.

Νότια Κορέα ετοιμάζονται να κάνουν την Ιταλία οι αρμόδιοι

Συγκεκριμένα και, σύμφωνα με τον Τύπο, οι ιταλικές αρχές είναι έτοιμες να υιοθετήσουν το «μοντέλο της Νότιας Κορέας» για την καταπολέμηση του κορονοϊού.

Όπως εξηγεί η εφημερίδα «La Repubblica», πρόκειται για εκατοντάδες χιλιάδες τεστ, με στόχο να ανιχνευθεί ο ιός στους ασθενείς που δεν παρουσιάζουν συμπτώματα.

Στόχος, είναι να μπορέσουν να ελεγχθούν, στην συνέχεια, όλες οι κινήσεις τους μέσω συστήματος GPS, ώστε να υπάρχει η βεβαιότητα ότι δεν έρχονται σε επαφή με υγιείς πολίτες.

Στην Νότια Κορέα τα τεστ αυτά έγιναν κυρίως σε οδηγούς, με γρήγορο τρόπο και χωρίς επικίνδυνη και παρατεταμένη επαφή με τους νοσηλευτές.

Σε κάποιες, μεμονωμένες περιπτώσεις οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν κατ΄οίκον. Συνολικά, ο ιός ανιχνεύθηκε σε τουλάχιστο 250.000 άτομα.

Στην συνέχεια, όλοι οι ασθενείς ετέθησαν υπό παρακολούθηση μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής και τεχνολογίας Gps, με διαρκή εξακρίβωση των κινήσεων και επαφών τους.

Οι Ιταλοί σχολιαστές υπογραμμίζουν ότι:

«Η τεχνολογική αυτή παρακολούθηση» θέτει ένα πρόβλημα σε ότι αφορά την προστασία των προσωπικών δεδομένων και του απόρρητου της προσωπικής ζωής των πολιτών, αλλά οι περισσότεροι καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι αυτή την στιγμή, προέχει η δημόσια υγεία.

Ένα συμπέρασμα που επιβεβαιώνεται και από τις τελευταίες, δύσκολες επιλογές, στην μάχη κατά του ιού: στρατιωτικά οχήματα, μετέφεραν για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις ημέρες, πάνω από εβδομήντα φέρετρα που δεν μπόρεσαν να αποτεφρωθούν στο Μπέργκαμο, σε άλλες ιταλικές πόλεις και περιφέρειες στην Ιταλία, ώστε να αποφευχθούν τραγικές συνέπειες ακόμη μεγαλύτερων διαστάσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *