Κορονοϊός: Τουρίστες στη Θάσο βρέθηκαν θετικοί

γυναίκα Σέρρες Αιτωλοακαρνανία ΗΣΑΠ Ιωάννινα πατέρας Χαλκιδική σορός εργατικό ατύχημα Μάλγαρα Θεσσαλονίκη μπαλκόνι κορονοϊού Λάρισα τροχαίο Θεσσαλονίκη κορονοϊό σπίτι πατέρας τροχαίο κορονοϊός αστυνομία μητέρα Εύβοια πατίνι Κρήτη Ζάκυνθος

Μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο καραντίνας

Κορονοϊός: Θετικοί στον κορονοϊό εντοπίστηκαν τουρίστες από τη Θάσο.

Κορονοϊός: Οι τουρίστες προέρχονται από το εξωτερικό και τους έγινε έλεγχος κατά την είσοδο στη χώρα.

Τα εν λόγω άτομα έχουν μεταφερθεί σύμφωνα με τις οδηγίες και την επίβλεψη του ΕΟΔΥ στο ξενοδοχείο καραντίνας.

Οπως δήλωσε ο δήμαρχος Θάσου Ελευθέριος Κυριακίδης. «Διανύουμε μια “διαφορετική” τουριστική περίοδο για τη Θάσο. Η προσέλευση τουριστών στο νησί της Θάσου, καθιστά επιτακτική την τήρηση από όλους των μέτρων ατομικής προστασίας και την πιστή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Με ψυχραιμία και υπευθυνότητα αντιμετωπίζουμε κάθε ιδιαίτερη συγκυρία».

Κορονοϊός: Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Βελιγράδι

Κορονοϊός: Γενική απαγόρευση κυκλοφορίας θα επιβληθεί στο Βελιγράδι από το βράδυ της Παρασκευής έως το πρωί της Δευτέρας εξαιτίας της έξαρσης του κορονοϊού. Το μέτρο αυτό ανήγγειλε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς σε συνέντευξη Τύπου.

Κορονοϊός: «Η κατάσταση στο Βελιγράδι είναι άκρως ανησυχητική και απαιτείται να ληφθούν μέτρα για την αποτροπή της εξάπλωσης του ιού» επισήμανε ο Βούτσιτς. Ανέφερε επίσης ότι τα νοσοκομεία ασφυκτιούν και το σύστημα υγείας δέχεται μεγάλη πίεση. Ανακοίνωσε ότι θα κατασκευαστούν δύο νοσοκομεία μέχρι το φθινόπωρο για να αντιμετωπιστεί το δεύτερο κύμα.

Σήμερα στην Σερβία καταγράφηκε ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων από την εκδήλωση της πανδημίας. Το τελευταίο 24ωρο κατέληξαν 13 ασθενείς ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 330. Επιβεβαιώθηκαν 299 νέα κρούσματα ενώ μέχρι σήμερα νόσησαν, συνολικά, 16.719 άτομα, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Κορονοϊός: Που εντοπίστηκαν χθες (7/7) τα κρούσματα

Κορονοϊός: Νωρίτερα ανακοινώθηκε ο αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα. Που όμως βρέθηκαν τα 27 νέα κρούσματα;

Κορονοϊός: Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ τα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν:

δεκατέσσερα (14) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
τρία (3) εισαγόμενα κρούσματα (προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο σε εργαστήριο)
τρία (3) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης
τέσσερα (4) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής
ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Λαρίσης
ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς
ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας

Κορονοϊός: 27 νέα κρούσματα στη χώρα

Κορονοϊός: Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα νέα στοιχεία για τα κρούσματα της πανδημίας στην Ελλάδα.

Κορονοϊός: Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε πως στην Ελλάδα υπάρχουν 27 νέα κρούσματα κορονοϊού και συνολικά 3.589.

Η ανακοίνωση αναφέρει: “Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορονοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 07 Ιουλίου 2020 (ώρα 15:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 27, εκ των οποίων τα 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3589 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 54.7% άνδρες.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 1, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 193 θάνατοι.

Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 10 (60.0% άνδρες)”.

Κορονοϊός: 969 νέα κρούσματα στην Αίγυπτο

Κορονοϊός: Το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι κατέγραψε 79 νέους θανάτους εξαιτίας του COVID-19 και 969 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 το προηγούμενο 24ωρο, με τον αριθμό των ανθρώπων που προσβάλλονται από τον κορονοϊό να υποχωρεί κάτω από το όριο των χιλίων ημερησίως για πρώτη φορά από την 27η Μαΐου.

Κορονοϊός: Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στην πολυπληθέστερη αραβική χώρα ανέρχεται σε 3.422 νεκρούς επί συνόλου 76.222 κρουσμάτων μόλυνσης.

Το Κάιρο άνοιξε εκ νέου δημοφιλείς προορισμούς στους ξένους τουρίστες την περασμένη εβδομάδα. Ο τομέας του τουρισμού παρέλυσε τον Μάρτιο, εξαιτίας των μέτρων που επιβλήθηκαν προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση της πανδημίας.

Η Αίγυπτος δεν συμπεριλήφθηκε στον αρχικό κατάλογο των «ασφαλών προορισμών» για τους ταξιδιώτες που καταρτίστηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Ο τουρισμός εισφέρει περίπου το 5% του ΑΕΠ της Αιγύπτου, κατά στοιχεία της κυβέρνησης. Αναλυτές τοποθετούν το μέγεθος αυτό περί το 15%, καθώς συνυπολογίζουν τις θέσεις εργασίας και τις υπηρεσίες που συνδέονται έμμεσα μαζί του.

Κορονοϊός – ΗΠΑ: Πάνω από 130.000 οι νεκροί

Κορονοϊός: Οι νεκροί από τον νέο κορονοϊό στις ΗΠΑ ξεπέρασαν σήμερα τους 130.000, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters, μετά την έκρηξη των νέων κρουσμάτων που έφερε σε δύσκολη θέση τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και ανέτρεψε τις προσπάθειες για επανεκκίνηση της οικονομίας.

Κορονοϊός: Ο ημερήσιος αριθμός των θανάτων από την Covid-19 παρουσιάζει καθοδική τάση τις τελευταίες ημέρες, όμως τα κρούσματα αυξάνονται σε επίπεδα ρεκόρ. Οι ειδικοί προειδοποιούν επίσης ότι οι θάνατοι είναι ένας δείκτης που εμφανίζεται με καθυστέρηση, εβδομάδες ή και μήνες μετά την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων.

Σε πανεθνικό επίπεδο, τα κρούσματα πλησιάζουν τα 3 εκατομμύρια, σχεδόν διπλάσια από εκείνα της Βραζιλίας, της δεύτερης πιο πληγείσας χώρας στον κόσμο. Τα κρούσματα αυξάνονται σε 39 Πολιτείες, σύμφωνα με την ανάλυση του πρακτορείου. Τουλάχιστον σε πέντε Πολιτείες έχει ήδη ανατραπεί η καθοδική τάση σε ό,τι αφορά τον αριθμό των θανάτων. Στην Αριζόνα αναφέρθηκαν 449 θάνατοι κατά τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Ιουνίου, από 259 κατά τις δύο πρώτες εβδομάδες. Στην Πολιτεία αυτή τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 300% μέσα σε έναν μήνα, το υψηλότερο ποσοστό στη χώρα.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) προέβλεπαν ότι οι νεκροί στις ΗΠΑ θα κυμαίνονται μεταξύ 140.000-160.000 μέχρι τις 25 Ιουλίου. Εκτιμάται επίσης ότι θα αυξηθούν οι θάνατοι στην Αριζόνα, το Άρκανσο, τη Φλόριντα, το Αϊντάχο, τη Νεβάδα, την Οκλαχόμα, το Όρεγκον, τη Νότια Καρολίνα, το Τέξας, τη Γιούτα και το Ουαϊόμινγκ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *