Κορονοϊός: “Βιομηχανία” πλαστών πιστοποιητικών στο διαδίκτυο

Κορονοϊός: Την ώρα που ο αριθμός των κρουσμάτων σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και οι αρμόδιοι απευθύνουν δραματικές εκκλήσεις για τον εμβολιασμό που αποτελεί το μοναδικό όπλο ενάντια στην πανδημία, κυκλώματα που δρουν στο διαδίκτυο έχουν ανοίξει «φάμπρικα» πώλησης πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Μάλιστα προχωρούν και σε ειδικές τιμές και εκπτώσεις, για αρνητές φοιτητές, ή για περιπτώσεις μαζικών παραγγελιών, ενώ μέσω των social media και εφαρμογών ανταλλαγής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων έχουν φτάσει στο σημείο να πωλούν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού σε ομαδικά πακέτα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από το OPEN, όποιος θελήσει να λάβει πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού θα πρέπει να πληρώσει από 150 έως και 300 ευρώ, ωστόσο, με το κατάλληλο παζάρι η τιμή μπορεί να κατέβει.

Προσφορές και παζάρια

Τι συμβαίνει αν κάποιος προβεί σε μαζική παραγγελία για 15 άτομα; «Θα σού δώσω ένα πιστοποιητικό στα 120 ευρώ. Η πρόθεσή μας δεν είναι να βγάλουμε κέρδος», ήταν η απάντηση εμπόρων. Στον τιμοκατάλογο εκείνων που απευθύνονται σε αμετανόητους αρνητές υπάρχουν πακέτα και για φοιτητές σε τιμές προσφοράς. Για να πείσουν όσους τυχόν μπορεί να κάνουν και δεύτερες σκέψεις προτάσσουν κι έναν δήθεν ιδεολογικό μανδύα που υπερτερεί του κέρδους.

«Πρέπει να αποτρέψουμε όσο περισσότερους ανθρώπους γίνεται από το να κάνουν το εμβόλιο. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να βοηθήσουμε την ανθρωπότητα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή», λένε.

Τα κυκλώματα αυτών που προμηθεύουν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού έχουν αναρτήσει σε κλειστές ομάδες κρυπτογραφημένες συνομιλίες αρνητών που αριθμούν χιλιάδες μέλη, δειγματίζουν έγγραφα από διάφορες χώρες τα οποία είναι χωρίς στοιχεία και έτοιμα προς συμπλήρωση.

Μάλιστα, με φωτογραφία που ανήρτησαν πριν από λίγες εβδομάδες ανακοίνωσαν και την έναρξη της κυκλοφορίας και ελληνικών πλαστών πιστοποιητικών που, όπως μπορούμε να δούμε έχουν ήδη το QR Code επάνω δεξιά αλλά λείπουν τα στοιχεία που θα μπουν κατά παραγγελία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *