Κούγιας για τον αστυνομικό που πυροβόλησε τον 16χρονο: «Δεν έπρεπε να αποτρέψει την πράξη της ληστείας;»

Κούγιας

Οι ποινές που αντιμετωπίζει ο δράστης του πυροβολισμού

Για την υπεράσπιση του αστυνομικού που πυροβόλησε στο κεφάλι 16χρονο που δεν πλήρωσε για την βενζίνη που έβαλε στη Θεσσαλονίκη μίλησε ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Όπως ανέφερε αρχικά, ο κ. Κούγιας για την υπόθεση του 16χρονου, “η ανάληψη της υπερασπιστικής ευθύνης σε μια τέτοια υπόθεση είναι πολύ δύσκολο εγχείρημα.”

Στη συνέχεια ο γνωστός ποινικολόγος, δήλωσε: “Για να αναλάβω τον αστυνομικό, είδα την προσωπικότητα αυτού. Κατηγορείται για ένα από τα μεγαλύτερα αδικήματα, την απόπειρα αφαίρεσης της ανθρώπινης ζωής. Με τον νέο νόμο ο αστυνομικός, αντιμετωπίζει από ένα μέχρι δεκαπέντε χρόνια φυλάκισης.”

Όπως τόνισε, “είναι πολύ διαφορετικό να είναι ένα παιδί που περπατάει στο δρόμο και πάει στο σπίτι του και το πυροβολεί ένας αδίστακτος αστυνομικός και του λέει σταμάτα και αυτός δε σταματάει και είναι εντελώς διαφορετικό ένα παιδί 16 ετών ο οποίος έχει πάει προηγουμένως σε ένα πρατήριο, του βάζει βενζίνη ένας φουκαράς που δουλεύει όλη τη νύχτα για 20 ευρώ και αυτός τον κοροϊδεύει με μια θρασύτητα, φεύγει, τα 20 ευρώ θα τα πληρώσει πιθανώς ο φουκαράς.”

Οι αστυνομικοί είναι εκεί για να εφαρμόσουν τον νόμο. Όταν λοιπόν κάποιος κλέβει με αυτόν τον τρόπο, έχουν την υποχρέωση να τον συλλάβουν”.

Διαβάστε επίσης
Ρούλα Πισπιρίγκου: Κατέθεσε αίτημα αποφυλάκισης και μηνύει Καρακούκη και Καλογρηά

Σχετικά με τον πυροβολισμό στο κεφάλι, ανέφερε: “Με τη μηχανή με 140-150 χιλιόμετρα, ο εντολέας μου που ήταν συνεπιβάτης, προσπαθεί να ακινητοποιήσει το αυτοκίνητο. Εκεί έγινε και το λάθος.”

Ακόμη επεσήμανε: “Αν ο άνθρωπος αυτός, πήγε έκλεψε τη βενζίνη και πήγαινε να κάνει μία ληστεία, ήταν ένας επικίνδυνος κακοποιός, δεν έπρεπε να αποτρέψουν αυτή την πράξη;”