Κούγιας: “Στόχος στην υπόθεση αυτή είναι η Μενδώνη”

Κούγιας

Τι τόνισε ο γνωστός ποινικολόγος

Ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας μίλησε σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1 και αναφέρθηκε στο γιατί ανέλαβε την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη.

“Δεν έχουμε πάρει κανέναν όρκο ότι αναλαμβάνουμε μόνο αθώους ανθρώπους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αναλαμβάνουμε ενόχους, εκείνο που λέει το Σύνταγμα είναι να βοηθούμε αυτούς που αποφασίζουν, τους δικαστές. Οι εισαγγελείς και εμείς δεν κάνουμε τίποτα άλλο παρά με την επάρκεια μας να βοηθούμε τους δικαστές είτε να αθωώσουν ανθρώπους, είτε να καταδικάσουν ανθρώπους, είτε να αποφασίσουν μία ποινή η οποία είναι η αρμόζουσα ποινή για μία αντικειμενική συμπεριφορά”, είπε αρχικά ο κ. Κούγιας.

“Ο Λιγνάδης μου είπε ότι είναι αθώος. Του είπα ότι σήμερα θα επισκεφτώ την κ. ανακρίτρια και θα πάρω τη δικογραφία, θα συζητήσουμε και θα αποφασίσουμε την υπερασπιστική του γραμμή”, ανέφερε μεταξύ άλλων για την πορεία της υπόθεσης, ενώ επεσήμανε ότι, δεν έχει μιλήσει με τους καταγγελλόμενους, επιβεβαιώνοντας ότι ο ίδιος ο σκηνοθέτης – ηθοποιός “γνωρίζει κάποια άτομα από αυτά που τον καταγγέλλουν”.

“Στην υπόθεση αυτή, το πρόσωπο που είναι ο στόχος, είναι η Λίνα Μενδώνη και πιθανώς κατά την κρίση μου η κυβέρνηση… Ο στόχος δεν είναι ο Λιγνάδης, είναι η Μενδώνη και η κυβέρνηση, πίσω από αυτή την επίθεση, είναι τεράστια επιχειρηματικά συμφέροντα”, τόνισε ο κ. Κούγιας και κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι η ίδια η υπουργός Πολιτισμού κατηγόρησε τον τέως καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου είπε: “Δεν θέλω να απαξιώσω πολιτικούς. Το τι λένε κατά καιρούς οι πολιτικοί κατά καιρούς …αγνοούν το Σύνταγμα, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα πολιτικά τους συμφέροντα”.

Για την κ. Μενδώνη, ανέφερε πως “καταλαβαίνετε τι κάνουν οι πολιτικοί για να επιβιώσουν” και διαβεβαίωσε πως “εκείνος που θα αποφασίσει στο τι έχει κάνει ο πρώην λατρεμένος από υπουργούς, πρωθυπουργούς, πρώην υπουργούς, θα είναι ο δικαστής”.

“Κρατήστε ‘πολύ μικρό καλάθι’ για τη γυναίκα που κατέθεσε… Όταν την εξετάσει ο Κούγιας, ο εισαγγελέας, οι ένορκοι, οι δικαστές, τότε κρατήστε πολύ μικρό καλάθι”, κατέληξε ερωτηθείς για την κατάθεση γυναίκας του περιβάλλοντος του σκηνοθέτη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *