Κουκάκι: Τι «ξετρύπωσε» η Αντιτρομοκρατική από τα σπίτια των μελών της… γιάφκας

Ποια η σχέση με τον Παλαιοκώστα

Κουκάκι: Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β) συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί (δύο άνδρες, ηλικίας 38 και 42 ετών αντίστοιχα και μία γυναίκα 36 ετών), οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή όπλων και εκρηκτικών.

Η επιχείρηση ξεκίνησε απογευματινές ώρες της Τετάρτης 23-09-2020.

Στο πλαίσιο των ερευνών έφτασε η αστυνομία στα ίχνη τους. Από τις μέχρι τώρα έρευνες έχουν βρεθεί και κατασχεθεί:

Σε αποθήκη επί της οδού Αν. Ζίννη αρ. 16 στο Κουκάκι:

(7) κυλινδρικές φύσιγγες εκρηκτικής ύλης, έκαστη βάρους περίπου (1.600) gr. (αμμωνίτιδα), (14) κοινοί πυροκροτητές, (2) ηλεκτρικοί πυροκροτητές, (2) πυροκροτητές Nonel, (1) κοινός πυροκροτητής που έχει μετατραπεί σε ηλεκτρικό, πλήθος φυσιγγίων πολεμικού τυφεκίου ( Kalashnikov).

Στις οικίες των συλληφθέντων:

πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (ηλεκτρονικοί υπολογιστές tablet, φορητές μονάδες αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων), καθώς και (2) πιστόλια στην οικία του ενός εξ’ αυτών.

Το σύνολο των κατασχεθέντων πειστηρίων θα αποσταλεί στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προς διενέργεια σχετικών εργαστηριακών εξετάσεων.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο διασύνδεσης – συμμετοχής των συλληφθέντων σε σοβαρές τρομοκρατικές ενέργειες και ιδίως σε επιθέσεις με όπλα και εκρηκτικούς μηχανισμούς στην Αττική, τα τελευταία 7 χρόνια.

Επιπλέον, εξετάζεται το ενδεχόμενο συμμετοχής τους σε αξιόποινες πράξεις του κοινού Ποινικού Δικαίου ανά την επικράτεια.

Διαβάστε επίσης  Οδηγός λεωφορείου κατηγορείται ότι προσπάθησε να βιάσει 53χρονη γυναίκα 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί εντόπισαν στο υπόγειο εκρηκτικές ύλες και καλάσνικοφ. Είχε νοικιαστεί από τον 42χρονο συλληφθέντα ο οποίος φέρεται να είχε εμπλακή στην απαγωγή του εφοπλιστή Μυλωνά το 2008.

Ο 42χρονος που είχε νοικιάσει το σπίτι στο Κουκάκι, είχε παρουσιαστεί ως ιδιοκτήτης εκδοτικού οίκου και μάλιστα έχει εκδώσει το βιβλίο του Βασίλη Παλιοκώστα.

Το 2014 είχε προσπαθήσει να διαφύγει στο εξωτερικό.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης οι αστυνομικοί μπήκαν σε σπίτι στα Πετράλωνα και συνελήφθησαν τα άλλα δύο άτομα. Συνολικά συνελήφθησαν ημεδαποί (δύο άνδρες, ηλικίας 38 και 42 ετών αντίστοιχα και μία γυναίκα 36 ετών), οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή όπλων και εκρηκτικών.

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία πραγματοποιεί έρευνες σε 4 σπίτια σε Νέα Ιωνία, Κυψέλη και Πετράλωνα. Όπως αναφέρουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ., στην αποθήκη έχουν βρεθεί μασούρια ζελατοδυναμίτιδας, μικρή ποσότητα του εκρηκτικού C4, πυροκροτητές, χρονοδιακόπτες και σφαίρες από καλάσνικοφ, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του δεύτερου άνδρα, φίλου του πρώτου, συνελήφθη ο ίδιος και η φίλη του, ενώ βρέθηκαν δύο πιστόλια.

Επίσης, υπάρχουν και ψηφιακά ευρήματα, τα οποία ερευνώνται μαζί με τα άλλα κατασχεθέντα στην Εγκληματολογική Υπηρεσία.

Οι συλλήψεις έγινα στα πλαίσια έρευνας που σχετίζεται με την ομάδα “Λαϊκών Αγωνιστών” και αναμένεται να ταυτοποιηθούν πολλά στοιχεία ακόμα.

Υπάρχουν, ωστόσο, ενδείξεις ότι οι τρεις συλληφθέντες έχουν εμπλοκή με τις δραστηριότητες της συγκεκριμένης οργάνωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *