Κοζάνη: Πιάστηκαν στα χέρια σε διαμαρτυρία κατά της κατασκευής φωτοβολταϊκού πάρκου (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοζάνη διαμαρτυρία κατά φωτοβολταϊκού πάρκου

Τραυματίστηκε ένα άτομο και συνελήφθησαν τέσσερα

Επεισόδιο ανάμεσα σε πολίτες που διαμαρτύρονταν κατά της κατασκευής φωτοβολταϊκού πάρκου και αστυνομικούς σημειώθηκε σήμερα στην Καλαμιά Κοζάνης.

Από νωρίς το πρωί οι κάτοικοι της Καλαμιάς είχαν παραταχθεί στον χώρο και αργότερα ήρθαν αντιμέτωποι με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, όταν προσπάθησαν να εμποδίσουν τα μηχανήματα της κατασκευαστικής εταιρίας, που εργάζονται στην διάνοιξη του πεδίου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ένας πολίτης τραυματίστηκε ελαφρά και χρειάστηκε να μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Κοζάνης.

Τέσσερις διαδηλωτές συνελήφθησαν και αυτή την ώρα κρατούνται στο κτίριο της Αστυνομικής διεύθυνσης Κοζάνης. Σημειώνεται ότι έξω από το κτίριο της αστυνομίας έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες πολίτες ζητώντας την απελευθέρωση των συγχωριανών τους.

Οι κάτοικοι στην Καλαμιά Κοζάνης, που πριν από 15 ημέρες κατάφεραν να σταματήσουν προσωρινά τις εργασίες, διαμαρτύρονται γιατί, όπως λένε, «η μετατροπή των βοσκοτόπων σε περιφραγμένες εκτάσεις φωτοβολταϊκών πάνελ θα εξαφανίσει την εναπομένουσα κτηνοτροφική δραστηριότητα και από την άλλη ο τρόπος χωροθέτησης του πάρκου δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας στην καθημερινότητα των κατοίκων».

Πηγή φωτό: kozan.gr