Κρήτη: Μπήκε σε λάθος site και της έκλεψαν 4100 ευρώ

Συντάξεις Φεβρουαρίου 2022

Έλαβε μήνυμα από την τράπεζα πως μετέφερε χρήματα στην Ισπανία

Νέο θύμα διαδικτυακής απάτης ήταν μία 43χρονη από την Κρήτη, η οποία είδε ότι στον τραπεζικό της λογαριασμό έλειπαν 4.100 ευρώ.

Η 43χρονη από τα Χανιά, στην Κρήτη, προσπάθησε – όπως αναφέρει δημοσίευμα του zarpanews.gr – προσπάθησε να μπει στην ιστοσελίδα της τράπεζάς της για να δει αν στον λογαριασμό της είχε μπει η μισθοδοσία της.

Δεν είχε όμως αποθηκευμένη τη διεύθυνση και για να μπει έκανε αναζήτηση, κλικάροντας μετά σε ένα από τα αποτελέσματα που της έδειξε.

Όπως όμως αποδείχθηκε, το εν λόγω site δεν ήταν πραγματικά της τράπεζας και όταν η Χανιώτισσα έβαλε το όνομα χρήστη και τον κωδικό, μάλλον τα αποκάλυψε, εν αγνοία της, στους απατεώνες. Έπειτα από λίγη ώρα, έλαβε μήνυμα από την τράπεζα που την ενημέρωνε ότι είχε κάνει μια μεταφορά χρημάτων σε τραπεζικό λογαριασμό στην… Ισπανία και στη συνέχεια ακόμα μια. Συνολικά πρόλαβαν να της πάρουν 4.100 ευρώ.

Η 43χρονη, όπως αναφέρει το zarpanews.gr, επικοινώνησε άμεσα με την τράπεζα και μπλόκαρε κάθε άλλη συναλλαγή, αλλά η μεταφορά των χρημάτων είχε ήδη γίνει.

Στη συνέχεια απευθύνθηκε στην αστυνομία, ενώ έχει ενημερωθεί και η ισπανική τράπεζα ώστε να μην μπορεί να γίνει άλλη κίνηση με αυτά τα χρήματα.

Η ίδια μάλιστα δήλωσε στο zarpanews.gr ότι, ενώ περίμενε να καταθέσει στην αστυνομία, στην ουρά πίσω της υπήρχαν και άλλοι άνθρωποι με το ίδιο ακριβώς πρόβλημα – τους είχαν δηλαδή υποκλέψει τα στοιχεία του e-banking και τα χρησιμοποίησαν για να τους πάρουν χρήματα.

Ωστόσο, η διαδικασία για την επιστροφή των χρημάτων απαιτεί χρόνο, ενώ το ευτύχημα στην περίπτωση της 43χρονης ήταν ότι αντιλήφθηκε αμέσως αυτό που συνέβη. Αν καθυστερούσε, υπήρχε πολύ σοβαρή πιθανότητα τα χρήματα να είχαν κάνει φτερά οριστικά.