Κτηνωδία: Εριξαν φόλες και σκότωσαν σκύλους και γάτες

κατοικίδια

Διασώθηκαν μόνο δύο σκυλάκια

Οργή επικρατεί στην κοινωνία του Βαρθολομιού Ηλείας, μετά από την είδηση ότι κάποιος ή κάποιοι σκόρπισαν φόλες στην περιοχή σκοτώνοντας σκύλους και γάτες.

Από τις φόλες πέθαναν ήδη τέσσερις σκύλοι και οκτώ γάτες, ωστόσο ο Φιλοζωικός Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Πηνειού κατάφερε να διασώσει δύο σκυλάκια που είχαν και αυτά καταναλώσει το δηλητήριο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας patrisnews.gr οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και ολόκληρης της Ηλείας, ζητούν τον άμεσο εντοπισμό και την παραδειγματική τιμωρία του ή των υπεύθυνων.

Εκ μέρους της δημοτικής αρχής, ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Γεωργόπουλος κατήγγειλε και καταδίκασε αυτές τις φρικιαστικές συμπεριφορές και εγκληματικές ενέργειες που έλαβαν χώρα στην κοινότητα του Βαρθολομιού τις τελευταίες ώρες.

Οι τοπικές αστυνομικές αρχές διενεργούν έρευνες για τον εντοπισμού του δράστη ή των δραστών.

Δεν είναι τώρα η πρώτη φορά που κάποιος προβαίνει σε μια τέτοια ενέργεια στη συγκεκριμένη περιοχή, καθώς ένα χρόνο πριν σάλο είχε προκαλέσει η είδηση της δολοφονίας σκυλιών στο δάσος των Θινών, με τους δράστες να χρησιμοποιούν δηλητηριασμένα πουλιά ως δόλωμα, με σκοπό να εξολοθρεύσουν τα σκυλιά της περιοχής.