Λάρισα: Άνδρας έδειχνε γυμνές φωτογραφίες της 19χρονης πρώην του

Αύριο (27/6) θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις ένας 38χρονος από τα Τρίκαλα που συνελήφθη για παραβίαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Ο 38χρονος κατηγορείται πως επέδειξε σε τρίτους γυμνές φωτογραφίες της 19χρονης πρώην φίλης του.

Το πρώην ζευγάρι κατέληξε στα δικαστήρια.

Πριν από τη σύλληψη του 38χρονου υπήρξε μάλιστα καβγάς στο περιθώριο του Φεστιβάλ του Πηνειού, σύμφωνα την ιστοσελίδα onlarissa.gr.

Εκεί ο 38χρονος την ώρα που έδειχνε σε φίλους του τις φωτογραφίες της πρώην του, έγινε αντιληπτός από γνωστούς της.

Το αποτέλεσμα ήταν να δεχτεί επίθεση από τον πατέρα φίλης, ο οποίος του προκάλεσε σωματικές βλάβες και ακολούθησαν συλλήψεις.

Οι συλληφθέντες για την επίθεση στον 38χρονο αφέθηκαν ελεύθεροι. Ο 38χρονος οδηγήθηκε στο Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο, για να αφεθεί ελεύθερος στη συνέχεια, λαμβάνοντας προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του.

Έδειχνε φωτογραφίες

Η περίπτωση της 19χρονης από τη Λάρισα αποτελεί ακόμη μία από τις αναρίθμητες υποθέσεις με πρωταγωνιστές πρώην ζευγάρια που καταλήγουν στην αστυνομία και στα δικαστήρια, με αφορμή οπτικοακουστικό υλικό που έχει ληφθεί την περίοδο της σχέσης και διατηρείται, συνήθως, στα κινητά τους τηλέφωνα.

Μόνο που σε ορισμένες περιπτώσεις, με τη λήξη της σχέσης το υλικό αξιοποιείται για άλλους λόγους που ελέγχονται ποινικά.

Διαβάστε επίσης  Πυροβολισμοί έξω από κέντρο διασκέδασης στην Θεσσαλονίκη

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο 38χρονος που κατά τα καταγγελλόμενα, φέρεται να απέκρυψε την αληθινή του ηλικία δηλώνοντας νεότερος, διέθετε στο κινητό του τηλέφωνο γυμνές φωτογραφίες που του απέστειλε η 19χρονη με τη συναίνεσή της την περίοδο που είχαν σχέση.

Το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης ωστόσο και στο περιθώριο του Φεστιβάλ Πηνειού ο 38χρονος, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλθηκαν στην αστυνομία, επέδειξε σε τρίτους γυμνές φωτογραφίες της 19χρονης χωρίς φυσικά τη συναίνεσή της.

Του επιτέθηκε πατέρας

Για κακή του τύχη ωστόσο η απόφασή του να επιδείξει τις φωτογραφίες έγινε αντιληπτή από φίλους της 19χρονης, με τον 42χρονο πατέρα άλλου κοριτσιού –σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθερία»– να επιτίθεται στον 38χρονο και να του προκαλεί σωματικές βλάβες.

Φραστικά του επιτέθηκαν επίσης και άλλες τρεις γυναίκες. Τότε ο 38χρονος κατέφυγε στο Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας υποβάλλοντας μήνυση.

Το αποτέλεσμα ήταν να συλληφθούν ο 42χρονος πατέρας και δύο γυναίκες 47 και 39 ετών, που επιτέθηκαν φραστικά στον 38χρονο.

Οι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι με εισαγγελική εντολή σε αντίθεση με τον 38χρονο που κρατήθηκε και προχθές το μεσημέρι, κατηγορούμενος για παραβίαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, οδηγήθηκε ενώπιον του Τριμελούς Αυτοφώρου.

Από το Δικαστήριο ζήτησε αναβολή έως αύριο Δευτέρα προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του, ενώ αφέθηκε ελεύθερος.