Λάρισα: Kαταδικάστηκαν για θανατηφόρα ληστεία – Βασάνισαν άνδρα μέχρι θανάτου

δικαστήρια ιστιοπλοϊα Θεσσαλονίκη

Τι αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας

Οι εμπλεκόμενοι στην θανατηφόρα ληστεία όπου έχασε την ζωή του ένας ηλικιωμένος το 2016 στον Βόλο καταδικάστηκαν και στο Εφετείο στη Λάρισα.

Το δικαστήριο αποφάσισε και σε δεύτερο βαθμό την καταδίκη των τριών κατηγορουμένων που εισέβαλαν στο σπίτι του 92χρονου και τον βασάνισαν, με αποτέλεσμα να πεθάνει.

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο στη Λάρισα κάθισαν οι πέντε κατηγορούμενοι για τη ληστεία στον Βόλο το 2016 όπου έχασε τη ζωή του ένας 92χρονος. Για την πράξη της «θανατηφόρας βαριάς σκοπούμενης βλάβης κατά συναυτουργία» και για την «πράξη της απόπειρας ληστείας τελεσθείσα με ιδιαίτερη σκληρότητα κατά συναυτουργία», καταδικάστηκαν σε συνολική ποινή φυλάκισης 9 ετών τρία άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας πρώην αξιωματικός. Σε ποινή φυλάκισης 4 ετών για την «απλή απόπειρα ληστείας» καταδικάστηκαν άλλα δύο άτομα.

Το χρονικό της θανατηφόρας ληστείας

Σύμφωνα με το larissanet.gr, το συμβάν που συντάραξε τότε τον Βόλο σημειώθηκε στις 12 Απριλίου του 2016. Στη ληστεία συμμετείχαν πέντε άνδρες, τρεις εκ των οποίων Ρομά. Δύο από τους τρεις Ρομά, ηλικίας 57 και 63 ετών, κρατούσαν τσίλιες έξω από το σπίτι του 92χρονου πρώην τραπεζικού υπαλλήλου που έβαλαν στο στόχαστρο οι δράστες.

Στο σπίτι μπήκε ο τρίτος Ρομά μαζί με άλλους δύο άνδρες και αφού αντίκρισαν τον υπερήλικα τον ακινητοποίησαν, δένοντας και φιμώνοντάς τον!

Ο 92χρονος που είχε ήδη βεβαρυμμένο ιατρικό ιστορικό, στην προσπάθεια του να λυθεί, υπέστη θανατηφόρα τραύματα στον πνεύμονά του. Το άψυχο σώμα του 92χρονου βρήκε σε αποθήκη στην αυλή του σπιτιού του, ο εγγονός του. Μερικές ημέρες αργότερα οι πέντε δράστες ταυτοποιήθηκαν από την αστυνομία, με συνέπεια να συλληφθούν.