Λάρισα: Πέταξαν στα σκουπίδια ιγκουάνα

Λάρισα ιγκουάνα

Βρέθηκε μέσα σε σακούλα δίπλα από κάδο απορριμάτων

Ιγκουάνα μεγάλων διαστάσεων εντοπίστηκε παγιδευμένο μέσα σε σακούλα στην πόλη της Λάρισας.

Πιο αναλυτικά, το πρωί της Τρίτης στο σημείο της λεωφόρου Κ. Καραμανλή στη Λάρισα, την προσοχή περαστικού τράβηξε η εικόνα μιας πλαστικής σακούλας η οποία βρισκόταν δίπλα από κάδο σκουπιδιών, όταν αντιλήφθηκε πως το περιεχόμενο της ήταν κάτι ζωντανό. Παρατηρώντας καλύτερα διαπίστωσε πως ο οργανισμός αυτός, παρέπεμπε σε κάποιο εξωτικό ζώο, πιθανότατα ερπετοειδές.

Τότε επικοινώνησε αμέσως με τον Δήμο Λαρισαίων. Στο σημείο έφτασε σύντομα ο αρμόδιος υπάλληλος του τμήματος Διαχείρισης Άγριας Πανίδας κ. Γιώργος Χριστοδούλου, ο οποίος διαπίστωσε ότι το ζώο που βρέθηκε ήταν πράγματι ένα πράσινο ιγκουάνα,το οποίο προφανώς εγκαταλείφθηκε εκεί από τον ιδιοκτήτη του.

Το εξωτικό ζώο, το οποίο χρειάζονταν άμεσα ζεστό περιβάλλον περιέθαλψε ο υπάλληλος του Δήμου Λαρισαίων, ενώ μετά από επαφές και συνεννοήσεις, το ιγκουάνα μεταφέρθηκε χθες βράδυ για την Αθήνα, όπου κατέληξε στα χέρια των υπευθύνων του Συλλόγου Προστασίας Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ.

Διαβάστε επίσης  Σοβαρά τραυματισμένος 19χρονος μετά από τροχαίο στη Λάρισα

Σημειώνεται ότι το Τμήμα Διαχείρισης Άγριας Πανίδας του Δήμου Λαρισαίων, το οποίο ως υπηρεσιακή δομή, έχει συσταθεί, τα τελευταία χρόνια, με την ευκαιρία της απόκτησης των γερακιών για την απομάκρυνση των κορακοειδών από το κέντρο της πόλης, έχει φροντίσει και περιθάλψει σημαντικό αριθμό ζώων, συνήθως άγριων πουλιών, αλλά είναι η πρώτη φορά που κλήθηκε να διαχειριστεί περίπτωση εγκαταλελειμμένου ιγκουάνα.

Πηγή: larissanet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *