Λάρισα: Θετική στον κορονοϊό νοσηλεύτρια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Συναγερμός έχει σημάνει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στη Λάρισα, καθώς νοσηλεύτρια βρέθηκε θετική στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, onlarissa.gr η νοσηλεύτρια τέθηκε σε κατ΄ οίκον περιορισμό στο σπίτι της, έγινε απολύμανση σε χώρους στους οποίους εργαζόταν και αναμένεται να γίνει ιχνηλάτηση των επαφών της στη Λάρισα.

Νωρίτερα είχε σημάνει συναγερμός στο Γηροκομείο «Ζωσιμάδες» στα Ιωάννινα καθώς υπάλληλος βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες η υπάλληλος επισκέπτεται συχνά και άλλο γηροκομείο της περιοχής, το «Ζωγράφειο» Γηροκομείο του Δήμου Ιωαννιτών.

Ωστόσο όπως έκανε γνωστό ο Δήμος Ιωαννιτών με ανακοίνωσή του, η εργαζόμενη που βρέθηκε θετική στον ιό δεν έχει επισκεφτεί την τελευταία εβδομάδα το «Ζωγράφειο» Γηροκομείο καθώς είχε άδεια.

Έτσι κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ προχώρησε σε έλεγχο των ηλικιωμένων και του προσωπικού στο Γηροκομείο «Ζωσιμάδες» το οποίο είναι και το μεγαλύτερο που λειτουργεί στα Ιωάννινα.

Τα αποτελέσματα των τεστ που μέχρι στιγμής έγιναν γνωστά είναι αρνητικά.

Στο «Ζωγράφειο», φιλοξενούνται περίπου 30 ηλικιωμένοι, ενώ στο γηροκομείο «Ζωσιμαδών» 40 ηλικιωμένοι, ενώ λειτουργεί Κλινική Χρονίων Παθήσεων η οποία προσφέρει φροντίδα σε περίπου 80 άτομα με λειτουργικές δυσκολίες, Ανοιχτό Κέντρο για την Προστασία των Ηλικιωμένων και πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *