Λιγνάδης: Στο τελικό στάδιο η δίκη – Θέμα ωρών ή ημερών η απόφαση του δικαστηρίου

Ολοκληρώνονται σήμερα (5/7) οι αγορεύσεις των κατήγορων

Στην τελική ευθεία έχει μπει πλέον η δίκη του σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη, καθώς είναι θέμα κάποιων ωρών ή ημερών η απόφαση του δικαστηρίου.

Σήμερα (5/7)  αναμένεται να ολοκληρωθούν οι αγορεύσεις από την πλευρά της υποστήριξης της κατηγορίας, με τον συνήγορο υποστήριξης της κατηγορίας, Γιάννη Βλάχο, ο οποίος παρίσταται στη δίκη για τον πρώτο καταγγέλλοντα να λαμβάνει το λόγο. Στη συνέχεια, θα αγορεύσει και ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη.

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία των αγορεύσεων των δικηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας και υπεράσπισης, η πρόεδρος θα ανακοινώσει εάν το δικαστήριο θα εκδώσει την ετυμηγορία του σήμερα ή στην επόμενη δικάσιμο της 7ης Ιουλίου.

Κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου ο εισαγγελέας της έδρας Κωνσταντίνος Κούντριας έχει ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος ο Δημήτρης Λιγνάδης για τρεις από τους τέσσερις βιασμούς, για τους οποίους κατηγορείται.

«Κοινός παρονομαστής ο δόλος του κατηγορουμένου να ικανοποιήσει τη σεξουαλική ορμή, κοινό χαρακτηριστικό των θυμάτων η ανηλικότητα και το μη υποστηρικτικό περιβάλλον. Καλλιέργησε σχέση εμπιστοσύνης μαζί τους για να ασκήσει βία μετά. Στην πραγματικότητα τελέστηκαν ακραίες πράξεις σεξουαλικής κακοποίησης εις βάρος ανηλίκων» είχε πει στην αγόρευσή του, ενώ είχε απορρίψει τον ισχυρισμό της υπεράσπισης Λιγνάδη περί σκευωρίας και ότι πίσω από τις καταγγελίες κρύβονται αντιπαλότητες με συγκεκριμένους ηθοποιούς, σκηνοθέτες και δημοσιογράφους.

Για την τέταρτη καταγγελία βιασμού από έναν ενήλικα, ο οποίος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο για να υποστηρίξει τα όσα ανέφερε στη μήνυσή του, ο εισαγγελέας έχει ζητήσει την αθώωση του Δημήτρη Λιγνάδη, λόγω αμφιβολιών.

*Φωτογραφία αρχείου

Πηγή: newsit.gr