Ληστής σούπερ μάρκετ στο Βόλο δηλώνει συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων

Βόλος: Συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων δήλωσε ότι είναι ο 62χρονος, ο οποίος συνελήφθη από την Αστυνομία μετά από κατ οίκον έρευνα για δύο ληστείες σε σούπερ μάρκετ του Βόλου και μια περίπτωση απόπειρας ληστείας σε περίπτερο, αλλά μάλλον μπέρδεψε τη φαντασία με την πραγματικότητα…

Οπως αναφέρει το magnesianews.gr, ο κατηγορούμενος, που κατάγεται από τον Πειραιά, οδηγήθηκε χθες στα Δικαστήρια, όπου η εισαγγελέας του άσκησε δίωξη για ληστεία κατ’ εξακολούθηση (2 τετελεσμένες και μια σε απόπειρα), παράνομη οπλοφορία κατ’ εξακολούθηση και οπλοκατοχή και τον παρέπεμψε στον ανακριτή. Εκεί ζήτησε προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του, κάτι που έγινε δεκτό και μέχρι τότε κρατείται.

Αρνήθηκε τις κατηγορίες και δήλωσε αθώος

Διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 62χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες και δήλωσε αθώος, είπε ότι είναι θύμα …συμπτώσεων και εξέφρασε απορία για τον λόγο που συνελήφθη.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι πολλοί φορούν καφέ μπουφάν, ίδια παπούτσια (που είναι καταγεγραμμένα στο βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας των δύο καταστημάτων). Επίσης ανέφερε ότι πολλοί έχουν την ίδια μοτοσικλέτα, την οποία φέρεται να χρησιμοποίησε προκειμένου να διαφύγει μετά τις ληστείες. Και να σαν μην έφταναν οι «κοινοτυπίες» ανέφερε , ότι οι πάντες γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο ανοίγει μια ταμειακή μηχανή…

Αξίζει να σημειωθεί πως στη μια από τις δύο ληστείες όταν στεκόταν μπροστά στην ταμία απειλώντας τη να του δώσει τα χρήματα, εκείνη του είπε πως δεν μπορεί να ανοίξει τη μηχανή επειδή ήταν κλειδωμένη. Τότε ο 62χρονος φέρεται να της υπέδειξε πως να ξεκλειδώσει το συρτάρι και να του δώσει τα χρήματα!

Ο κατηγορούμενος εμφανίζεται ως γνώστης ταμειακών μηχανών, καθώς μέχρι το 2014 λειτουργούσε περίπτερο στον Πειραιά. Ίσως γι’ αυτό το λόγο να αποχώρησε, όταν στις 29 Νοεμβρίου 2021 που επιχείρησε να ληστέψει περίπτερο στον Βόλο, ο εργαζόμενος σε αυτό δεν φοβήθηκε, φώναξε και τράπηκε σε φυγή. Πληροφορίες αναφέρουν πως είπε στον περιπτερούχο «μπράβο έχεις καρδιά» τη στιγμή που έφευγε από το σημείο χωρίς να καταφέρει τον ληστέψει, ίσως και από «συναδελφική αλληλεγγύη»…

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Εκλεψαν προϊόντα σούπερ μάρκετ και χτύπησαν υπάλληλο για να διαφύγουν

Είχε τα όπλα για ασφάλεια

Σημειώνεται ότι από την έρευνα των αστυνομικών το πιστόλι το οποίο έδειχνε για να κάνει τις ληστείες στα δύο μάρκετ δεν βρέθηκε, ενώ πιθανολογείται ότι ήταν ψεύτικο (ίσως αεροβόλο που μοιάζει με αληθινό).
Θέλοντας να δικαιολογήσει τα όπλα που βρήκαν οι αστυνομικοί στο σπίτι του, στο κέντρο του Βόλου και ειδικά τις δύο συσκευές εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας (tazer), το σπρέι πιπεριού, το τσεκούρι και τα δύο κυνηγετικά μαχαίρια, ισχυρίστηκε πως τα είχε για ασφάλεια έναντι των άγριων ζώων, διότι είχε διαβιώσει στο βουνό.

Πλαστική χειροβομβίδα – ψεύτικη ζώνη εκρηκτικών

Ο άνδρας δήλωσε ότι είναι συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων και στο σπίτι του βρέθηκε μια πλαστική χειροβομβίδα – παιχνίδι και μια ζώνη παντελονιού στην οποία είχε δέσει κουτάκια από αναψυκτικά τυλίγοντας πάνω τους καλώδια και ένα διακοπτάκι, παραπέμποντας σε εκρηκτικό μηχανισμό.
Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι τα είχε για τις Απόκριες.

Πως ταυτοποιήθηκε

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η ταυτοποίησή του από την Αστυνομία τόσο από τον σωματότυπό του, τον τρόπο που περπατά, όσο και από τη μοτοσικλέτα του, που δεν είναι πολύ συνηθισμένη και διαθέτει διπλό φτερό, όπως επίσης και από μια ουλή την οποία έχει στο μάγουλο και καταγράφηκε από τις κάμερες.