Λούνα παρκ: «Μπαλάκι» ευθυνών για τις συνθήκες εκτροχιασμού του βαγονέτου (ΒΙΝΤΕΟ)  

λούνα παρκ

Τι λέει ο δικηγόρος του ενός τραυματία

Ο δικηγόρος ενός εκ των τραυματιών από το ατύχημα στο λούνα παρκ, Παναγιώτης Καρυδομάτης, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» για το περιστατικό και την κατάσταση της υγείας των παιδιών.

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με το ατύχημα στο σε λούνα παρκ στο Ρέντη, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερα παιδιά, δύο εκ των οποίων σοβαρά.

Σύμφωνα με τις περιγραφές των νεαρών που επέβαιναν στη μοιραία διαδρομή η βάρκα, δεν φρενάρισε καθώς στο σημείο στο οποίο σταματά δεν υπήρχε επαρκές νερό με αποτέλεσμα να εκτροχιαστεί.

Η εταιρεία ωστόσο δίνει τη δική της εκδοχή για το συμβάν, καθώς μέσω ανακοινώσεων απαντά πως ουδέποτε υπήρξε εκτροχιασμός, ότι η στάθμη του νερού ήταν επαρκής ενώ – όπως αναφέρει – τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Ο κ. Καρυδομάτης μίλησε για το περιστατικό.

«Χθες Τετάρτη, πήγα στο νοσοκομείο για να δω τον εντολέα μου, όταν βρισκόταν σε κατάσταση που να μπορούσε να αντιληφθεί τι γίνεται.

Είχε προηγηθεί ένα εξιτήριο που του χορηγήθηκε, βγήκε απ΄ το νοσοκομείο, έδωσε μία συνέντευξη και μετά ένιωσε μια αδιαθεσία, έκανε εμετό είχε και ζαλάδες, και κρίθηκε αναγκαία η επανεισαγωγή του. Μπήκα στο νοσοκομείο και μίλησα μαζί του, μου περιέγραψε το περιστατικό», ανέφερε αρχικά.

«Αντιλαμβάνεται λοιπόν ο νεαρός και οι φίλοι του ότι το τρενάκι κατηφορίζει χωρίς να έχει κάποιου είδους ανάσχεση ή τροχοπέδηση, και αντιλαμβάνεται ότι το τρενάκι δεν σταματάει εκεί στη στροφή και τους εκτοξεύει με την φορά και την άμεση και απότομη αλλαγή θέσης που παίρνει. Τους εκτοξεύει σαν «σφαίρες» εκτός του βαγονέτου», συμπλήρωσε ο κ. Καρυδομάτης.

«Το ζητούμενο ήταν ότι οι επιβάτες του βαγονέτου, δεν έχουν κάποιου είδους ζώνες ή μπάρες για να τους κρατήσουν καθηλωμένους στα καθίσματα, και κρατιούνται μόνο από κάποιες χειρολαβές»,

»Άκουσα τον ισχυρισμό των υπευθύνων, ωστόσο εμείς δεν αποδεχόμαστε τον ισχυρισμό. Είναι προσχηματική αυτή η δικαιολογία.

Είναι «μεγάλα» παιδιά, είναι νέοι άνθρωποι, με αρκετή καλή σωματοδομή, δεν είναι ελαφριά παιδάκια, που απλώς ήθελαν να παίξουν ή να κάνουν κάποιον άστοχο χειρισμό. Δεν είναι δυνατόν να σηκωθούν όρθιοι με αυτή τη φόρα», συμπλήρωσε.

«Είναι ενδεχομένως, αστοχία του υλικού και αμέλεια. Είναι ένα και μοναδικό δεδομένο, ότι όλα υποτίθεται έχουν ελεγχθεί.

Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή που το νερό πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως ανάσχεση, λένε οι αστυνομικοί που πήγαν πρώτοι στο σημείο ότι οι μηχανικοί του λούνα παρκ, παραδέχθηκαν ότι δεν ήταν επαρκές το νερό, αυτό ωστόσο δεν έχει κατατεθεί επίσημα.

Η πρώτη κουβέντα συνήθως που λέμε υπό το καθεστώς του φόβου και του άγχους είναι συνήθως και η αληθινή και είναι αυτό που αναζητούμε.

Οι ίδιοι οι τεχνικοί του πάρκου, λένε ότι τα έλεγξαν όλα μετά το συμβάν. Ποιος το έλεγξε; Ζητάμε να αναλάβει ένας πραγματογνώμονας ανεξάρτητος, διορισμένος, έχει ήδη επιμεληθεί ο διοικητής του ΑΤ Ρέντη, με την άμεση επέμβασή του, και περιμένουμε τι θα γίνει», κατέληξε ο δικηγόρος του ενός εκ των τραυματιών, Παναγιώτης Καρυδομάτης.

Πηγή: megatv.com