Μάλαμα: “Ο Αγιος Μάμας μπορεί να μπει δυναμικά στο κάδρο της βιώσιμης ανάπτυξης της Χαλκιδικής”

Κυριακή Μάλαμα Άγιος Μάμας

Tέθηκαν μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει​ η περιοχή

Διευρυμένη συνάντηση με αιρετούς και φορείς της κοινωνίας και της οικονομίας του Αγίου Μαμά πραγματοποίησε η Κυριακή Μάλαμα, με αντικείμενο τα αναπτυξιακά προβλήματα της περιοχής και την προώθηση του στόχου της βιώσιμης ανάπτυξης.

Στην συνάντηση τέθηκαν όλες οι μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει​ ο Άγιος Μάμας, αναλύθηκαν οι ανάγκες της αγροτικής παραγωγής της περιοχής, τα ζητήματα που σχετίζονται με την Πανήγυρη, τα σημαντικά θέματα υποδομών και περιβαλλοντικής βιωσιμότητας, ενώ τέθηκαν και μια σειρά από άμεσες ανάγκες που σχετίζονται με τον πρωτογενή τομέα.

Στο ίδιο πλαίσιο αναπτύχθηκαν και σκέψεις σε σχέση με την ανάδειξη και προστασία του αγροδασοκτήματος του Αγίου Μάμα, του υδροβιότοπου, αλλά και της μοναδικού φυσικού κάλους ακτογραμμής του.

Η Κυριακή Μάλαμα υπογράμμισε ότι η επεξεργασία όλων των θεμάτων που σχετίζονται με την ανάπτυξη του Αγίου Μαμά είναι διαρκής, σε όλα τα ζητήματα που τέθηκαν έχουν γίνει σοβαρές κοινοβουλευτικές επεξεργασίας, οι οποίες είναι τεκμηριωμένες κι έχουν ως στόχο την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων του Αγίου Μάμα, της αγροτικής δυναμικής του και του πολιτιστικού και περιβαλλοντικού του αποθέματος, προς όφελος της κοινωνίας.

Διαβάστε επίσης  Mirror Hotel: Προσιτή πολυτέλεια και αξέχαστη διαμονή στη Χαλκιδική (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Επανέλαβε, στο πλαίσιο, την δέσμευση της να είναι σε διαρκή επαφή με τους φορείς και τους πολίτες στον Άγιο Μαμά, αλλά και σε όλη τη Χαλκιδική, με μοναδικό στόχο την στήριξη της κοινωνίας και των αναγκών της.