Μαθητής δέχθηκε επίθεση στην αυλή του σχολείου του – Συνομήλικος του έσπασε τα δόντια

σχολεία

Ζητάνε την τιμωρία του υπεύθυνου οι γονείς

Σοκ προκαλεί η επίθεση που δέχθηκε ανήλικος στην αυλή του σχολείου του, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να χάσει δύο από τα δόντια του.

Ο νέος ξυλοδαρμός αναστατώνει την εκπαιδευτική κοινότητα στην Πάτρα, με τους γονείς του τραυματισμένου παιδιού να ζητούν την παραδειγματική τιμωρία όλων όσοι ευθύνονται για το επεισόδιο που σημειώθηκε μέσα σε σχολείο. Ο 13χρονος μαθητής δέχτηκε χτυπήματα που είχαν σαν αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να σπάσουν δύο από τα δόντια του. Στο σημείο επικράτησε πανδαιμόνιο, με το παιδί να μεταφέρεται σε νοσοκομείο και τη διεύθυνση να προσπαθεί να διαχειριστεί την εκρηκτική κατάσταση που διαμορφώθηκε.

Η βία στα σχολεία στην Πάτρα αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο με επεισόδια που πλέον γίνονται «ρουτίνα» για τις σχολικές κοινότητες. Τόσο στην Αστυνομία, όσο και στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, υπάρχει καταγγελία μητέρας μαθητή της Α’ Γυμνασίου στο 5ο Γυμνάσιο Πατρών για σοβαρό επεισόδιο με συμμαθητή του.

Ο 13χρονος δέχθηκε επίθεση από τον συνομήλικό του, τον ακινητοποίησε από το κεφάλι, τον πέταξε σε πεζούλι και ο άτυχος έφηβος έπεσε με το στόμα στο μάρμαρο. Αποτέλεσμα ήταν να σπάσουν τα δύο μπροστινά του δόντια.

Διαβάστε επίσης  Πότε κλείνουν τα σχολεία για το Πάσχα 2024

Το παιδί μεταφέρθηκε αιμόφυρτο στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων στην Πάτρα. Εκεί του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες κα πλέον η μητέρα του αναζητεί ιδιώτη οδοντίατρο για να αποκαταστήσει τα δόντια του παιδιού της, φυσικά με δικά της έξοδα.

Το περίεργο είναι, σύμφωνα με όσα η ίδια κατήγγειλε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ότι δεν εντοπίστηκαν οι γονείς του άλλου παιδιού. Πάντως ο Διευθυντής του σχολείου ενημέρωσε την καταγγέλλουσα μητέρα για την Διεύθυνση κατοικίας του 13χρονου.

Ο νεαρός ήταν σε κατάσταση σοκ και ακόμη και σήμερα εκφράζει φόβο για την παρουσία του στο σχολείο. Πλέον η υπόθεση θα λάβει την δικαστική οδό, ενώ έρευνα διενεργεί και η Διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης…