Βόλος: Μαθητής δημοτικού απειλούσε να αυτοκτονήσει

σχολεία βόμβα Θεσσαλονίκη 3ο ΓΕΛ Πολίχνης

«Εχω δουλειά», φέρεται να απάντησε ο πατέρας του

Ανεξέλεγκτη ήταν η κατάσταση που επικράτησε προχθές σε δημοτικό σχολείο του Βόλου, όταν παιδί βρέθηκε σε κατάσταση κρίσης.

Πιο συγκεκριμένα, αρχισε να βάζει τα χέρια του στις πρίζες, να πετάει θρανία, να σπάει ότι έβρισκε μπροστά του, ενώ απειλούσε να πηδήξει από το παράθυρο της τάξης στο κενό. Στο σχολείο επικράτησε πανικός, ενώ σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά δεν ήταν η πρώτη φορά που το παιδί είχε ακραίο ξέσπασμα.

Οι δάσκαλοι «σήκωσαν τα χέρια ψηλά» και κάλεσαν την αστυνομία γιατί το παιδί το έσκασε από το σχολείο, για να γυρίσει σπίτι του, ενώ και νωρίτερα στάθηκε αδύνατο να το συνεφέρουν.

Η κρίση του παιδιού δεν ήταν μόνο το περιστατικό που προκάλεσε αναστάτωση στο σχολείο, καθώς η συμπεριφορά του πατέρα που κλήθηκε να ηρεμήσει το παιδί, χαρακτηρίστηκε από το εκπαιδευτικό προσωπικό αδιανόητη. «Ωραία, τα είπαμε, έχουμε τίποτα άλλο να δούμε γιατί έχω και δουλειά» φέρεται να ήταν η αντίδρασή του, σύμφωνα με το magnesianews.gr.

Μετά την γνωστοποίηση ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που παιδί είχε κρίση, δόθηκε εντολή από την Εισαγγελία για ακούσια νοσηλεία του στο Νοσοκομείο ώστε να το εξετάσει παιδοψυχίατρος.

Προχθές το βράδυ έγινε η πρώτη γνωμάτευση και χθες το μεσημέρι η δεύτερη. Κρίθηκε ότι παιδί χρειάζεται υποστήριξη, εξειδικευμένη βοήθεια και παρακολούθηση αλλά δεν χρήζει νοσηλείας.