Μεγάλη φωτιά στη Βαρυμπόμπη – Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους

Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ανω Βαρυμπόμπη του Δήμου Αχαρνών και η πολιτική προστασία έστειλε μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των γύρω περιοχών. Στο μέτωπο επιχειρούν επίγεια κι εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής, μεταξύ αυτών και το Beriev 200.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κίνδυνος για εκκένωση της περιοχής, ούτε κινδυνεύουν κατοικίες, ωστόσο, ο άνεμος που πνέει στην περιοχή είναι δυνατός, η βλάστηση είναι πυκνή κι ο κίνδυνος να ξεφύγει η κατάσταση ελλοχεύει.

Στο σημείο ακούστηκαν εκρήξεις και υπάρχει πτώση τάσης στη γύρω περιοχή με συνεχείς διακοπές ρεύματος. Πιθανολογείται ότι πρόκειται για μετασχηματιστές ρεύματος, που έχουν προκαλέσει διακοπή ηλεκτροδότησης στις γύρω περιοχές.

Η φωτιά σήμανε συναγερμό στην Πυροσβεστική και ήδη κινητοποιήθηκαν και επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 20 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, τέσσερα ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev 200. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο οποίος βρίσκεται σημείο.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Μεγάλη φωτιά σε πολυκατοικία στην Ανω Ηλιούπολη

*Φωτογραφία Αρχείου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *