Μένιος Φουρθιώτης: “Εχω μείνει 40 κιλά – Δεν ζήτησα να νοσηλευτώ στο Δρομοκαΐτειο”

Για τα προσωπικά δεδομένα που βγήκαν στη δημοσιότητα, την κατάσταση της υγείας του και για το αν τελικά ζήτησε ο ίδιος να νοσηλευτεί στο Δρομοκαΐτειο μίλησε για πρώτη φορά ο Μένιος Φουρθιώτης μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο Φουρθιώτης μίλησε για όλους και για όλα στην εκπομπή του Star «Αλήθειες με την Ζήνα».

Για την νοσηλεία στο Δρομοκαΐτειο

“Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, ο κ. Γιαννάκος δεν είναι ο γιατρός που με εξέτασε. Δεύτερον το θέμα υγείας των κιλών υπάρχει από το 2008, η κατάσταση έπρεπε να αντιμετωπιστεί προκειμένου να λάβω την ειδική αγωγή σε αυτές τις περιπτώσεις. Δεν ζήτησα να νοσηλευτώ. Υπάρχει το έγγραφο από το Δρομοκαΐτειο που μου συνέστησε να νοσηλευτώ. Με πήγαν στο Δρομοκαΐτειο γιατί εδώ δεν αποφασίζουμε εμείς. Δεν έχω το δικαίωμα να πάω ιδιωτικό νοσοκομείο ή νοσοκομείο της επιλογής μου. Ακολουθήθηκε η διαδικασία όπως προβλέπεται κι έτσι πήγα στο νοσοκομείο που εφημέρευε”, ανέφερε ο παρουσιαστής.

Ο Μένιος Φουρθιώτης τόνισε πως το Δρομοκαΐτειο λέει πως όχι μόνο δεν ζήτησα να μείνω εκεί, αλλά ζήτησα την αγωγή, η οποία είναι πολύ συγκεκριμένη.

Για τα κιλά που έχασε στην φυλακή

“Υπάρχει μία μητέρα τώρα που ακούει. Εγώ πήγα στο νοσοκομείο για να πάρω την αγωγή και να εξετάσουν πως είναι η υγεία μου καθώς είμαι περίπου ένα μήνα στις φυλακές. Οι γιατροί μου συνέστησαν να ακολουθήσω την ειδική αγωγή, να παρακολουθούμε συχνά από τους γιατρούς”, ανέφερε ο ίδιος προσθέτοντας πως έχασε 12 κιλά στη φυλακή και πως έχει φτάσει στα 40 κιλά.

Διαβάστε επίσης
Νέα κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - κυβέρνησης με επίκεντρο τις αποκαλύψεις Φουρθιώτη

Σχετικά με την καταγγελία ότι δεν του έδωσαν καν νερό στο Δρομοκαϊτειο, ο Φουρθιώτης τόνισε πως “Ζήτησα ένα νερό. Δεν μου το προσέφεραν στο Δρομοκαΐτειο, επίσης δεν μ ζήτησαν να νοσηλευτώ. Αντιθέτως οι αστυνομικοί προσφέρθηκαν να μ δώσουν το δικό τους νερό. Ο κ. Γιαννάκος έχει παραβιάσει το θέμα του ιατρικού απορρήτου, ο οποίος ψεύδεται και δεν έχει δικαίωμα να έχει πρόσβαση στον ιατρικό μου φάκελο”.

Για το αν έχει ιδιαίτερη μεταχείρηση στην φυλακή

Ο παρουσιαστής πρόσθεσε πως στις φυλακές δεν δέχεται καμία ειδική μεταχείριση, καθώς η κυρία Νικολάου και ο κύριος Οικονόμου έχουν κάνει μία εξαιρετική δουλειά και προσπάθεια στο σωφρονιστικό ίδρυμα και προσπαθούν καθημερινά ώστε οι συνθήκες των κρατουμένων να είναι αξιοπρεπέστατες.

“Οι άνθρωποι είναι από πάνω όλοι μέρα. Έχουν να διαχειριστούν μία πολύ μεγάλη και δύσκολη φυλακή”, πρόσθεσε.

Τέλος ο κ. Φουρθιώτης ανέφερε πως πλέον δεν μπορεί να φάει και δεν ακολουθεί την ειδική διατροφή από προσωπική επιλογή. Επίσης απόρησε για το πώς βρέθηκε ο ιατρικός του φάκελο στα χέρια της ΠΟΕΔΗΝ, ενώ χαρακτήρισε τον κ. Γιαννάκο ως έναν επικίνδυνο άνθρωπο που πρέπει να απομακρυνθεί από το πόστο του.

Πηγή: in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *