Μήνυση επαγγελματιών της Πάρου για “απόκρυψη κρουσμάτων” κορονοϊού και οικονομικές επιπτώσεις

Επαγγελματίες της Πάρου κατέθεσαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου, καθώς κάνουν λόγο για «απόκρυψη κρουσμάτων» κοροναϊού στο νησί και οικονομικές επιπτώσεις.

Μάλιστα, αναφέρουν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα parosnews.net, «μετά τις τελευταίες τραγικές εξελίξεις για τη ζωή μας στην Πάρο και την Αντίπαρο, όπου με βάση πλήθος δημοσιευμάτων αποκαλύφθηκε: ότι αποκρύπτονταν τα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίζονταν, ότι δεν υπήρχε καμία ενημέρωσή μας για την πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα αύξησή τους, ότι δεν ελήφθη κανένα έκτακτο μέτρο προς προειδοποίηση και αποτροπή της εξάπλωσης της ασθένειας, αποφασίσαμε να στραφούμε δικαστικά σε βάρος όλων των υπευθύνων για την ως άνω κατάσταση και την και γι’ αυτό δώσαμε εντολή στον πληρεξούσιο δικηγόρο μας, Ευάγγελο Γεωργακόπουλο, να προβεί στην υποβολή Έγκλησης – Μήνυσης κατά παντός υπευθύνου:

α) για την τέλεση των εγκληματικών πράξεων της έκθεσης (306 ΠΚ)

β) της παρεμπόδισης αποτροπής κοινού κινδύνου(288ΠΚ) εξαιτίας της παράλειψης λήψης αναγκαίας ενέργειας για αποτροπή και καταστολή κοινού κινδύνου και

γ) της παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών (285 ΠΚ).

Τη μήνυση υπογράφουν 25 επαγγελματίες οι οποίοι τονίζουν πως «η Πάρος και η Αντίπαρος, οι μόνιμοι κάτοικοι και οι επισκέπτες μας, καλούμαστε να πληρώσουμε ένα τεράστιο κόστος και στην υγεία μας και στην οικονομία μας. Ένα κόστος που θα ήταν ασύγκριτα μικρότερο εάν μας είχαν προειδοποιήσει έγκαιρα, εάν δεν είχαν συγκαλύψει την αλήθεια για το τι συνέβαινε στα νησιά μας εδώ και τόσες εβδομάδες».

Η απάντηση Χαρδαλιά

Σημειώνεται πως ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, αναφορικά με τα νησιά Πάρος και Αντίπαρος και για τα ερωτήματα που έχουν τεθεί σχετικά με το ειδικό καθεστώς περιορισμών, τόνισε κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης την Τρίτη πως:

– Η μη ανακοίνωση συγκεκριμένου αριθμού κρουσμάτων ανά νησί, αλλά ανά Περιφερειακή Ενότητα, δεν γίνεται για λόγους αδιαφάνειας. Γίνεται για να μην υπάρχουν αυθαίρετα συμπεράσματα και στοχοποίηση της κάθε περιοχής.

– Στη διαδικασία διαχείρισης της νόσου, τα χωροταξικά κριτήρια κατανομής των εστιών επηρεάζονται και από τα αποτελέσματα της ιχνηλάτησης των θετικών κρουσμάτων. Σε όλα τα δεδομένα προστίθενται και τα δεδομένα όσων ανιχνεύονται θετικοί ενώ έχουν φύγει από την περιοχή, πόλη ή νησί και προκύπτει σύνδεσή τους με αυτή.

– Όλες οι αναλύσεις γίνονται καθημερινά με απόλυτη σοβαρότητα και υπευθυνότητα και βασίζονται σε αναμφισβήτητα επιστημονικά δεδομένα.

– Στην Πάρο και στην Αντίπαρο δεν υπάρχει λόγος πανικού, όλα είναι υπό έλεγχο και σε κάθε γωνιά της Ελλάδας η Πολιτική Προστασία έχει πλήρη εικόνα για τα επιδημιολογικά δεδομένα και σε συνεννόηση με τους ειδικούς κάνει όλα όσα χρειάζονται με αίσθημα ευθύνης για να διασφαλίσει τη δημόσια υγεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *