Μητρόπολη Γρεβενών: Πήρε θέση για τον Μητροπολίτη Δαβίδ που κατέβαζε με το δάχτυλο τις μάσκες για να φιλήσουν το σταυρό

Γρεβενά

Τι αναφέρει σχετική ανακοίνωση

Η Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή τον Αγιασμό στην Φοιτητική Εστία της πόλης, όπου ο Μητροπολίτης Δαβίδ κατέβαζε τις μάσκες των επισήμων με το μικρό δάκτυλο τη μάσκα.

“Με αφορμή τον Αγιασμό στην Φοιτητική Εστία Γρεβενών, το μεσημέρι της 20/10/2021, η Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών υπογραμμίζει τον αγώνα που έδωσε, στα πλαίσια των Συνοδικών Αποφάσεων, με την αυστηρή τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων κατά της πανδημίας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ ακολουθώντας την αγαπητική προς τον συνάνθρωπο στάση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, είναι προσωπικά υπέρμαχος του εμβολιασμού αλλά και της αυστηρής χρήσης μάσκας, όπως έχει τονιστεί πολλαπλώς στις Εγκυκλίους του προς τις ενορίες των Γρεβενών”, αναφέρει σχετικά η ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

“Σε καιρούς που η πατρίδα μας, αλλά και ο τόπος μας δοκιμάζονται όχι μόνο από την πανδημία του Covid 19 αλλά και από σωρεία οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων (για τα οποία η Εκκλησιά αγωνίζεται να δώσει την βοήθεια της στον πάσχοντα άνθρωπο), το κυνήγι της «είδησης» οδηγεί σε παρανοήσεις, ταραχές και διαστρεβλώσεις. Και στο στόχαστρο πάντα η Εκκλησία και πρόσωπα που την διακονούν.

Με αφορμή τον Αγιασμό στην Φοιτητική Εστία Γρεβενών, το μεσημέρι της 20/10/2021, η Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών υπογραμμίζει τον αγώνα που έδωσε, στα πλαίσια των Συνοδικών Αποφάσεων, με την αυστηρή τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων κατά της πανδημίας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ ακολουθώντας την αγαπητική προς τον συνάνθρωπο στάση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, είναι προσωπικά υπέρμαχος του εμβολιασμού αλλά και της αυστηρής χρήσης μάσκας, όπως έχει τονιστεί πολλαπλώς στις Εγκυκλίους του προς τις ενορίες των Γρεβενών”.

Διαβάστε επίσης  Μυστήριο με το θαμμένο εκκλησάκι στη βίλα του Αντώνη Ρέμου (ΒΙΝΤΕΟ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *