Μητροπολίτης Αιτωλίας: Την Τρίτη η εξόδιος ακολουθία

Μητροπολίτης Αιτωλίας

Η Εκκλησία όρισε τοποτηρητή μέχρι την εκλογή νέου Ιεράρχη

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας Κοσμάς εκοιμήθη σήμερα το πρωί έπειτα από παραμονή ενός μήνα στο νοσοκομείο, μετά τη νόσησή του με κορονοϊό.

Η εξόδιος ακολουθία του Ιεράρχη θα τελεσθεί αύριο, Τρίτη (4/1) στο Μεσολόγγι όπως έκανε γνωστό η Εκκλησία της Ελλάδος.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

“Η Εκκλησία της Ελλάδος με βαθειά συγκίνηση αναγγέλλει την προς Κύριον εκδημία του μακαριστού ήδη Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρού Κοσμά.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρός Κοσμάς (Παπαχρήστου) γεννήθηκε στη Σκουτεσιάδα Αγρινίου το έτος 1945. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Θεολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έλαβε το πτυχίο και των δύο Σχολών.
Χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρό Θεόκλητο το έτος 1974. Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας για περισσότερα από τριάντα χρόνια και ανέπτυξε πλούσια δραστηριότητα. Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας χειροτονήθηκε στις 8 Οκτωβρίου 2005.

Διαβάστε επίσης  Πηλαδάκης για το "θαμμένο" εκκλησάκι στη Μύκονο: "Χτίστηκε νόμιμα, είναι σε ιδιωτικό χώρο"

Η Εξόδιος Ακολουθία του κυρού Κοσμά θα ψαλεί την Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022 στις 3.00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Μεσολογγίου, με την ακριβή τήρηση όλων των προβλεπομένων διατάξεων για την αποφυγή διασποράς του κορωνοιού.

Τοποτηρητής της χηρευούσης Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας ωρίσθη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, ο οποίος θα εκπροσωπήσει και τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο στην Εξόδιο Ακολουθία”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *