Μητροπολίτης Κοζάνης: «Σέβομαι τη γυναίκα, δεν κάνω διάκριση σε κανέναν» (ΒΙΝΤΕΟ)

Μητροπολίτης Κοζάνης

Aναφέρθηκε σε «μένος» εναντίον του

Για το σεξιστικό σχόλιο που έκανε στις γυναίκες κατά την διάρκεια της θείας λειτουργίας στον ναό του Αγίου Νικολάου μετά τον αγιασμό των υδάτων στο πλαίσιο του εορτασμού των Θεοφανίων ερωτήθηκε ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος, από την εκπομπή “Χαμογέλα και Πάλι!”.

Συγκεκριμένα, μητροπολίτης Κοζάνης εκνευρισμένος ίσως, από κάποια φασαρία που ακουγόταν κατά την διάρκεια της λειτουργίας, ανέφερε επί λέξει: «Εσείς οι γυναίκες δε μπορείτε να κλείσετε τα στόματά σας;».

Και συνέχισε απευθυνόμενος στους άντρες πιστούς: «Πώς τις αντέχετε;».

«Μετά αναρωτιέστε ‘τι είπε ο δεσπότης;’», συμπλήρωσε.

«Δεν κάνω διάκριση σε κανέναν»

Την απάντησή του μέσω της εκπομπής «Χαμογέλα και Πάλι!» έδωσε ο ίδιος ο μητροπολίτης.

«Σέβομαι τη γυναίκα διότι είχα μάνα, 3 νύφες και 3 αδερφές. Και πάνω απ’ όλα, η μεγάλη μάνα μας, η Παναγία. Αλλά δεν μπορεί ένας αρχιερεύς να αφήνει ανεξέλεγκτο τον θόρυβο εκ μέρους των γυναικών την ώρα του μεγάλου Αγιασμού. Εκείνες φώναζαν, δεν κάνω διάκριση σε κανέναν. Αλλά τι δηλαδή; Θα χαϊδεύουμε την αμαρτία;», είπε ο μητροπολίτης και συμπλήρωσε:

«Δεν έμαθα να χαϊδεύω στη ζωή μου. Δεν πρέπει να πω δυο κουβέντες στον λαό;».

Ο μητροπολίτης αναφέρθηκε σε «μένος» εναντίον του.

«Είναι κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι με έχουν μανία εδώ από τον καιρό που με έστειλε η εκκλησία. Τι να κάνουμε; Δεν είναι η πρώτη φορά. Και την άλλη φορά πριν 4 μήνες, δε με έβγαλαν πάλι στα σάιτ; Διότι σχολίασα τη γυναικοκτονία. Δηλαδή η γυναίκα δεν είναι άνθρωπος; Ανθρωποκτονία έχουμε. Ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο», κατέληξε.

Πηγή: megatv.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *