Μονοκινητήριο αεροπλάνο βγήκε εκτός πίστας – Σώος ο πιλότος

αεροπλάνο

Δεύτερο συμβάν μέσα σε λίγες ημέρες

Νέο συμβάν με μονοκινητήριο αεροπλάνο αυτή τη φορά στο Τατόι.

Παραλίγο να έχουμε τραγωδία στο αεροδρόμιο του Τατοΐου στην Αθήνα την Τετάρτη το απόγευμα όταν ένα ελαφρύ μονοκινητήριο αεροπλάνο, στη φάση της προσγείωσης δεν κατάφερε να προσεγγίσει σωστά τον διάδρομο και όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες βγήκε στο παρακείμενο χωράφι.

Οι εικόνες από το μονοκινητήριο αεροπλάνο μας θύμισαν πολύ την περίπτωση το εκπαιδευτικού αεροπλάνου που έπεσε πριν από λίγες μέρες στην Πρώτη Σερρών.

Στο μικρό αεροσκάφος που ανήκει στην Αερολέσχη Αθηνών, επέβαινε μόνον ένα άτομο, ο πιλότος του, ο οποίος παρά την σφοδρότητα της πρόσκρουσης, οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν τραυματίστηκε σοβαρά. Ωστόσο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις απαραίτητες εξετάσεις.

Το συμβάν σύμφωνα με το protothema.gr που δημοσιεύει και τις φωτογραφίες, έγινε κατά της 8 το βράδυ της Τετάρτης και οι καιρικές συνθήκες στην Αττική την ώρα εκείνη ήταν καλές. Δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του ατυχήματος και εξετάζονται και οι δύο εκδοχές, τόσο αυτή του λάθους χειρισμού, όσο και αυτή της μηχανικής βλάβης.

Είναι το δεύτερο ατύχημα που σημειώνεται μέσα σε λίγες μέρες με τέτοιου τύπου αεροσκάφος και αν μη τι άλλο εγείρονται ερωτηματικά για την πληρότητα των πτητικών ικανοτήτων, όλων αυτών που τα χειρίζονται.

Ευτυχώς και στις δύο περιπτώσεις μείναμε στις υλικές ζημιές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *