Μωβ μέδουσες: “Εβραζε το δέρμα μου, ήταν λες και με έριξαν βιτριόλι”, αναφέρει γυναίκα 

μωβ μέδουσες

“Ήρθε και κόλλησε πάνω μου”

Μία γυναίκα κάτοικος των Μεγάρων, δείχνει τα σημάδια που της άφησε μωβ μέδουσα και περιγράφει την επίπονη περιπέτειά της.

«Με έτσουζε πάρα πολύ λες και μου έριξαν βιτριόλι. Τέτοιο κάψιμο ένιωσα. Μέσα μου έβραζε το δέρμα μου όλο» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κα Ευαγγελία, η οποία πριν από λίγες ημέρες πήγε για μπάνιο στην Πάχη και εκεί δέχτηκε… επίθεση από μωβ μέδουσα.

Ήταν τόσο έντονος ο πόνος που ένιωσε που όπως φαίνεται στα πλάνα, το αποτύπωμα της μέδουσας έμεινε σαν τατουάζ πάνω στο σώμα της.

«Ήρθε και κόλλησε πάνω μου. Έκανε ένα σημάδι πολύ μεγάλο. Ακόμα ο πόνος από την περασμένη Κυριακή υπάρχει.

Κάποιος που δεν το ξέρει, θα νομίζει ότι έκανα τατουάζ μέδουσας. Δεν μπορείς να περιγράψεις τον πόνο και το κάψιμο που έχεις» είπε η κα Ευαγγελία.

Οι μωβ μέδουσες «επελαύνουν» στις ελληνικές θάλασσες και έχουν κάνει την εμφάνισή τους και στις παραλίες της Αττικής, μεταξύ των οποίων η Ακτή Βουλιαγμένης, η παραλία Γλύστρα στο Λαγονήσι, η παραλία Νησάκι στο Λαύριο αλλά και σε Βραυρώνα, Πόρτο Ράφτη και Νέα Μάκρη.

Διαβάστε επίσης  Εχετε λεπτά χείλη; Τα tips για να τα κάνετε πιο ζουμερά

μωβ μέδουσα σημάδι

Τι πρέπει να κάνετε αν σας τσιμπήσει μωβ μέδουσα

Όπως λένε οι ειδικοί, αρχικά θα πρέπει κάποιος να ξεπλύνει το σημείο όπου τον έχει τσιμπήσει η μωβ μέδουσα με θαλασσινό νερό.

Μετά πρέπει να τοποθετήσει μείγμα μαγειρικής σόδας με θαλασσινό νερό σε αναλογία 1 προς 1 για 2-3 λεπτά καθώς έτσι αποτρέπεται η επέκταση της τοξίνης.

Στη συνέχεια απομακρύνουμε τα υπολείμματα και βάζουμε για 5 λεπτά πάγο για να σταματήσει ο πόνος.

Απαγορεύεται να βάζουμε πάνω στο σημείο ερεθισμού ξύδι, αλκοόλη, αμμωνία και γλυκό νερό.