Μωυσής Ελισάφ: Την Κυριακή 19/2 η κηδεία στην Ιερά Συναγωγή Ιωαννίνων

Μωυσής Ελισάφ δήμαρχος Ιωαννίνων πέθανε θάνατος

Ποια είναι η επιθυμία της οικογένειάς του

Την Κυριακή 19/2 στις 13:00 θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του Μωυσή Ελισάφ στην Ιερά Συναγωγή Ιωαννίνων, ο οποίος “έφυγε” από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών.

Στον ίδιο χώρο όπου θα γίνει η κηδεία η οικογένειά του θα δεχθεί συλλυπητήρια. Η επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές υπέρ της Ιεράς Συναγωγής.

Μετά τον θάνατο του Δημάρχου Ιωαννίνων, Μωυσή Ελισάφ, συγκαλείται σε έκτακτη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο. Η συνεδρίαση για την απόδοση τιμής θα γίνει αύριο Σάββατο στις 11 το πρωί στην ισόγεια αίθουσα του Δημαρχείου.

Δείτε επίσης: Εφυγε από τη ζωή ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ

Από τον Δήμο Ιωαννιτών αποφασίστηκε η ακύρωση όλων των εκδηλώσεων -πολιτιστικών και αθλητικών- που τελούν υπό την αιγίδα του και εντάσσονται στο πρόγραμμα για τα Ελευθέρια της πόλης.

Διαβάστε επίσης  Γρεβενά: Θρήνος στην κηδεία του 31χρονου αστυνομικού που καταπλακώθηκε από κτίριο στο Πασαλιμάνι (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Η ζωή και το έργο του…

Ο Μωυσής Ελισάφ γεννήθηκε το 1954 στα Ιωάννινα. Ήταν παθολόγος και πανεπιστημιακός ρωμανιώτικης καταγωγής και διατελούσε Δήμαρχος Ιωαννιτών από το 2019. Οι γονείς του ήταν επιζώντες του Ολοκαυτώματος, οι οποίοι κατάφεραν να ξεφύγουν από τη μάζωξη κατά την οποία οι περισσότεροι Εβραίοι των Ιωαννίνων εκτοπίστηκαν στο Άουσβιτς, με ένα 9% της κοινότητας να επιβιώνει.

Σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εξειδικεύτηκε στην παθολογία. Επίσης, ήταν πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος.

Στις δημοτικές εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων με τον συνδυασμό «Γιάννενα – Νέα Εποχή». Στον πρώτο γύρο έλαβε ποσοστό 23,82% και στον δεύτερο επικράτησε έναντι του συνυποψηφίου και προκατόχου του, Θωμά Μπέγκα, με 50,33%. Ήταν ο πρώτος δήμαρχος εβραϊκής καταγωγής που εκλέχθηκε στην Ελλάδα.