Μύκονος: Καθαρίστριες έφαγαν παραισθησιογόνες σοκολάτες και πήγαν για νοσηλεία 

πηγάδι παιδί Παλαιό Φάληρο Χίο Αγραφα χαράδρα πτώμα Σέρρες ekav γυναίκα Κρήτη ΕΚΑΒ Καστοριά Κρήτη νεκρός Ελλάδα κορονοϊός κορονοϊό κορονοϊού Ξάνθη Πρέβεζα κλινική τροχαίο Θεσσαλονίκη Λαμίας μπασκετμπολίστα Χαλκιδική κορονοϊός Καλαμαριά Δράμα Κέρκυρα Βύρωνα Βύρωνας Ξυλόκαστρο

Δεν γνώριζαν τι περιείχαν τα γλυκίσματα

Τουλάχιστον πέντε περιστατικά έχουν καταγράφει στις ιδιωτικές κλινικές και στο Κέντρο Υγείας της Μυκόνου, το τελευταίο διάστημα, με θύματα οικιακές βοηθούς που δοκίμασαν σοκολάτες με παραισθησιογόνες ουσίες.

Οι οικιακές βοηθοί χωρίς να γνωρίζουν τι περιείχαν τα γλυκίσματα, τα δοκίμαζαν, με αποτέλεσμα να υφίστανται παραισθήσεις!

Οι σοκολάτες που υπήρχαν ξεχασμένες στα ψυγεία ή σε άλλα σημεία των πολυτελών επαύλεων περιείχαν ψιλοκυβίνη. Οι επιδράσεις της ψιλοκυβίνης είναι γενικά παρόμοιες με εκείνες του LSD.

Οι πιθανές επιδράσεις της ψιλοκυβίνης περιλαμβάνουν ευφορία, γαλήνη, πνευματική αφύπνιση, γρήγορα μεταβαλλόμενα συναισθήματα, αποπραγματοποίηση, ή το αίσθημα ότι το περιβάλλον δεν είναι πραγματικό, οπτική αλλοίωση και παραμόρφωση, όπως φωτοστέφανα και έντονα χρώματα, μειωμένη συγκέντρωση και ασυνήθιστες σωματικές αισθήσεις ή ψευδαισθήσεις.

Πηγή: protothema.gr