Μύκονος: Σκέψεις για άρση του lockdown νωρίτερα

Μύκονος καραντίνα κορονοϊός

Η πρόταση της κυβέρνησης στην Επιτροπή που θα εξετάσει τα δεδομένα

Το πρόβλημα που αντιμετώπιζε η Μύκονος με τα αυξημένα κρούσματα και το επιδημιολογικό φορτίο όπως φαίνεται έχει “λυθεί” πριν καν κλείσει μια εβδομάδα σε κατάσταση μίνι lockdown και υπάρχουν σκέψεις για να αρθεί αυτό το καθεστώς.

Αυτή φαίνεται ότι θα είναι η πρόταση της κυβέρνησης στην Επιτροπή που θα επανεξετάσει τα δεδομένα που θα αντιμετωπίσει η Μύκονος. Οι επιχειρηματίες, πάντως, δεν γνωρίζουν αν θα ανοίξουν νωρίτερα από την άλλη Δευτέρα, όταν λήγει το lockdown.

Τα σενάρια είναι δυο: είτε να αρθεί το μίνι lockdown στη Μύκονο την Παρασκευή 23 Ιουλίου (για να μη χαθεί ένα δεύτερο Σαββατοκύριακο) είτε να μην παραταθεί μετά τη Δευτέρα 26 Ιουλίου, όταν έτσι κι αλλιώς έληγε η ισχύς των μέτρων.

Η Μύκονος έμαθε το μεσημέρι της 17ης Ιουλίου, του περασμένου Σαββάτου δηλαδή, ότι από τις 18:00 εκείνο το απόγευμα και έως τις 26 Ιουλίου, έμπαινε σε καθεστώς μίνι lockdown, με περιοριστικά μέτρα όπως απαγόρευση της μουσικής παντού όλο το 24ωρο και απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 01:00 έως τις 06:00.

Τα μέτρα προκάλεσαν αντιδράσεις από τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους αλλά και από τουρίστες, που είχαν επιλέξει τη «βασίλισσα» του Αιγαίου για τις διακοπές τους και βρέθηκαν στα… μουγγά και με απαγόρευση κυκλοφορίας. Επιχειρηματίες του νησιού είπαν επίσης ότι είχαν πολλές ακυρώσεις.

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *