Μυλοπόταμος: Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση των νταήδων στους Γερμανούς τουρίστες

Στη δημοσιότητα δόθηκε το βίντεο με την επίθεση των νταήδων στους Γερμανούς τουρίστες στον Μυλοπόταμο της Κρήτης.

Σοκάρει η στιγμή που οι Κρητικοί κάνουν όπισθεν με το αγροτικό τους, πάνω στο ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο.

Όπως φαίνεται από την τηλεόραση της ΕΡΤ, το βίντεο της οποίας κυκλοφορεί στα social media, αυτό φαίνεται να είναι το αποτέλεσμα της καταδίωξης που είχε ξεκινήσει νωρίτερα στον Μυλοπόταμο και κατέληξε στο Πέραμα.

Τα δύο οχήματα, των Κρητικών και των τουριστών, φαίνονται στην κάτω δεξιά άκρη της κάμερας ασφαλείας να συγκρούονται και να ακουμπούν και τρίτο αυτοκίνητο.

Το αγροτικό πάει πιο μπροστά και ο 46χρονος Γερμανός φαίνεται να κάνει ελιγμό για να ξεφύγει. Όμως, ο Κρητικός που οδηγάει το 4Χ4 «καρφώνει» την όπισθεν πάνω στο ενοικιαζόμενο αμάξι. Στο τέλος, οι Γερμανοί φαίνονται ότι ξεφεύγουν ενώ οι περαστικοί επεμβαίνουν για να σταματήσει το αγροτικό την τρελή πορεία του.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση κατά των τουριστών στον Μυλοπόταμο:

Ακόμα και ρατσιστικά κίνητρα ερευνούν για τους νταήδες της Κρήτης

Μέχρι και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρενέβη για το περιστατικό στον Μυλοπόταμο μεταξύ των δύο νταήδων από την Κρήτη και της οικογένειας Γερμανών τουριστών, καθώς ζήτησε από την ανακρίτρια Ρεθύμνου να ερευνήσει την υπόθεση για έξι αδικήματα, μεταξύ αυτών και του ρατσισμού.

Είναι προφανές ότι η πιθανότητα να υπήρξαν ρατσιστικά κίνητρα για την επίθεση κατά των τουριστών στον Μυλοπόταμο δίνει μια νέα διάσταση στην υπόθεση, επειδή – σύμφωνα με την παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τη δικογραφία της Ασφάλειας Ρεθύμνου και των ποινικών διώξεων – οι νταήδες φέρονται να επιτέθηκαν για ρατσιστικούς λόγους, λόγω καταγωγής.

Το ίδιο πιστεύουν και οι Γερμανοί τουρίστες, σύμφωνα με το cretalive.gr. Καταγγέλλουν ρατσισμό και θεωρούν ότι σώθηκαν επειδή, από τη μία, ο 46χρονος προσπάθησε να ξεφύγει από τους Κρητικούς και, από την άλλη, παρενέβησαν και οι ντόπιοι της περιοχής για να λήξει το περιστατικό.

Η εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αφορά την κατ΄απόλυτη προτεραιότητα ανάκριση για τα αδικήματα: απόπειρα επικίνδυνης βαριάς σκοπούμενης βλάβης κατά συρροή με ρατσιστικά κίνητρα (κακούργημα), επικίνδυνη οδήγηση από την οποία μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για ανθρώπους, επικίνδυνη σωματική βλάβη με ρατσιστικά κίνητρα, παράνομη οπλοφορία, απειλή και απλή σωματική βλάβη.

Οι Αρχές, μάλιστα, θεωρούν ότι οι δύο κατηγορούμενοι… «τράβηξαν» το θέμα όσο δεν πάει επειδή είχαν να κάνουν με αλλοδαπούς τουρίστες και εκτιμούν ότι αν στη θέση τους ήταν κάποιοι Έλληνες, το επεισόδιο δεν θα είχε πάρει έκταση και θα είχε λήξει στην πρώτη φάση του, πριν καν την καταδίωξη, δηλαδή.

Όμως, αναφέρει το cretalive.gr, δεν ασπάζονται όλοι αυτοί τη θέση, γιατί πιστεύουν ότι οι νταήδες θα μπορούσαν να επιδείξουν ανάλογη βίαιη συμπεριφορά ακόμα και σε συντοπίτες τους, για μια προσπέραση στο δρόμο.

Η… διαφορά έγκειται περισσότερο στο γεγονός ότι οι Κρητικοί γνωρίζουν και θα έδιναν τόπο στην οργή από φόβο, οι τουρίστες όμως δεν γνωρίζουν και έτσι έπραξαν το αυτονόητο προκειμένου να καταγράψουν τα στοιχεία του οδηγού για το τρακάρισμα στο ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο της οικογένειας τουριστών από τη Γερμανία.

Το ξύλο που έπεσε πριν την παρέμβαση των ντόπιων

Είναι βέβαιο, πάντως, ότι σε πρώτη φάση έπεσε ξύλο κατά τη διάρκεια του επεισοδίου στον Μυλοπόταμο, αναφέρει το cretalive.gr.

Η αρχή έγινε από τον 38χρονο Κρητικό, που οδηγούσε το όχημα, ο οποίος έριξε γροθιά στο πρόσωπο του 25χρονου Γερμανού, ο οποίος καθόταν στη θέση του συνοδηγού με ανοιχτό παράθυρο, τη στιγμή που του ζήτησαν τα στοιχεία του για το τρακάρισμα.

Αμέσως μετά, ο 27χρονος Γερμανός, μόλις είδε να χτυπά τον αδελφό του, βγήκε από το αυτοκίνητο και απάντησε στον 38χρονο Κρητικό με μια γροθιά. Στο ξύλο συμμετείχε, με βάση τα όσα περιγράφονται, και ο 36χρονος Κρητικός.

Ενώ η συμπλοκή βρισκόταν σε εξέλιξη, τότε ο 38χρονος οδηγός πήγε στο δικό του αυτοκίνητο και πήρε ένα μαχαίρι, αυτό που κατήγγειλαν οι τουρίστες ότι τους απείλησε, με αποτέλεσμα να μπουν στο ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο και να φύγουν.

Τότε ήταν που οι Κρητικοί τους πήραν στο κυνήγι, τους προσπέρασαν και αμέσως μετά ο οδηγός του 4Χ4 αυτοκινήτου έβαλε όπισθεν και ανέβηκε στο καπό του ενοικιαζόμενου. Οι τουρίστες πιστεύουν ότι δεν σκοτώθηκαν μετά από όλα αυτά αφενός για την έμπειρη οδηγική συμπεριφορά του 46χρονου οδηγού αφετέρου για την καταλυτική βοήθεια ντόπιων.

Πάντως, οι συνήγοροι υπεράσπισης διαψεύδουν κατηγορηματικά κάθε σύνδεση του επεισοδίου με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, όπως αποδίδονται στους δύο Κρητικούς, σημειώνεται στο cretalive.gr.