Μυτιλήνη: 17χρονος επανήλθε από κώμα λίγο πριν τον αποσυνδέσουν από τα μηχανήματα

Θεσσαλονίκη νοσοκομείο Γεννηματάς

Νοσηλευόταν χωρίς ελπίδα επιβίωσης στη ΜΕΘ

Ενα περιστατικό που μπορεί μας κάνει να πιστέψουμε στα θαύματα συνέβη στο νοσοκομείο στην Μυτιλήνη.

Εκεί, ένας 17χρονος που βρισκόταν σε κώμα ύστερα από τροχαίο, επανήλθε στη ζωή λίγο πριν οι γιατροί αποφασίσουν να τον αποσυνδέσουν από τα μηχανήματα που τον κρατούσαν στη ζωή.

O νεαρός από την Μόλυβο, είχε χτυπήσει στο κεφάλι σοβαρά σε τροχαίο τον περασμένο Αύγουστο και είχε υποβληθεί σε σοβαρές επεμβάσεις για να κρατηθεί στη ζωή.

Οι γιατροί είχαν «σηκώσει τα χέρια ψηλά» κι μητέρα του Ταξιάρχη αποφάσισε να δωρίσει τα όργανα του. Τότε ως από θαύμα ο εγκέφαλος του 17χρονου άρχισε να δίνει σημεία ζωής και επέστρεψε στη ζωή λίγη ώρα πριν σταματήσει η μηχανική υποστήριξη.

Όλα ξεκίνησαν στο βράδυ της 28ης του περασμένου Αυγούστου στο πανηγύρι για τα Νιάμερα της Παναγιάς στη Στύψη. Ο Ταξιάρχης έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, ξεκινά να επιστρέψει με το δίκυκλο του στο χωριό του, στο Μόλυβο. Κάποιοι κάτοικοι της περιοχής προλαβαίνουν να σταματήσουν την παρέα του, που επίσης είχε καταναλώσει αλκοόλ. Αλλά όχι τον Ταξιάρχη. Λίγα λεπτά αργότερα τραυματίζεται σοβαρά στο κεφάλι.

Μεταφέρεται στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης σε κρίσιμη κατάσταση με πολύ σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Μπαίνει στο χειρουργείο όπου ο νευροχειρούργος Πέτρος Σουρτζής δίνει με την ομάδα του μάχη να τον κρατήσει στη ζωή. Οδηγείται στη ΜΕΘ όπου διασωληνώνεται. Η κατάσταση χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα κρίσιμη. Λίγες μέρες μετά ακολουθεί δεύτερη επέμβαση όπου του αφαιρούνται τμήματα του κρανίου του προκειμένου να μειωθεί η εγκεφαλική πίεση.

Σοβαρά πλέον με τις εγκεφαλικές λειτουργίες μηδενισμένες συζητιέται να σταματήσει η μηχανική υποστήριξη. Και η μητέρα του δίνει την έγκριση της να δοθούν τα όργανα του Ταξιάρχη για μεταμοσχεύσεις.

Λίγες ώρες μετά κι ενώ όλοι περιμένουν το τέλος, ο εγκέφαλος του αρχίζει να αντιδρά. Όλοι μιλάνε για θαύμα. Στις 8 Νοεμβρίου ανήμερα της γιορτής του και της γιορτής του προστάτη του Αρχαγγέλου, ο νεαρός μεταφέρεται σε κανονικό θάλαμο στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Σήμερα ο Ταξιάρχης έχει επανέλθει πλήρως. Βρίσκεται σε Κέντρο Αποκατάστασης στο Λουτράκι της Κορινθίας για να αντιμετωπίσει τα κινητικά του προβλήματα. «Κινείται με πατερίτσες, αλλά και αυτό θα ξεπεραστεί» λέει η μητέρα του.

Σε λίγο καιρό θα επιστρέψει στη Μυτιλήνη, θα ακολουθήσει μια ακόμα επέμβαση αποκατάστασης.

Πηγή: stonisi.gr