Νέα εξαφάνιση Αμερικανού στην Αμοργό

εξαφάνιση Αμοργός

Σήμανε συναγερμός στις αρχές

Αμοργός: Νέος συναγερμός σήμανε στις Αρχές για την εξαφάνιση αλλοδαπού, αυτήν τη φορά στην Αμοργό.

Λίγες ώρες μετά την τραγική κατάληξη που είχε η εξαφάνιση του Βρετανού δημοσιογράφου στη Σύμη, εξαφανίστηκε 59χρονος γεννημένος στη Γαλλία, υπήκοος των ΗΠΑ, συνταξιούχος αστυνομικός της Αμερικής, στην Αμοργό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του iefimerida, στις 16.56 τηλεφώνησε στο αστυνομικό σταθμό Αμοργού, Έλληνας φίλος του 59χρονου Calibet A. Eric και δήλωσε την εξαφάνισή του.

Τι κατέθεσε ο φίλος του εξαφανισθέντος

Κατά τις πληροφορίες αυτές, ο Σ.Σ., φίλος του συνταξιούχου αστυνομικού των ΗΠΑ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι βρίσκονταν στο νησί μαζί για διακοπές, ωστόσο ο 59χρονος ξεκίνησε στις 7.05 το πρωί πεζοπορία μόνος του από την Αιγιάλη ακολουθώντας χαρακτηρισμένο μονοπάτι με τελικό προορισμό τα Κατάπολα, με ενδεικτικό χρόνο διαδρομής, σύμφωνα με πληροφοριακή πινακίδα, 4 ώρες και 5 λεπτά.

Παράλληλα φέρεται να είπε στους αστυνομικούς:

«Στις 15.20 διαπίστωσα ότι ο φίλος μου δεν είχε φτάσει στα Κατάπολα. Ανησύχησα και άρχισα να τον παίρνω τηλέφωνα, χωρίς να τον βρω. Μαζί του είχε δυο τηλεφωνικές συσκευές με έναν γαλλικό και έναν αμερικανικό αριθμό».

Το τελευταίο sms που έστειλε στην αδελφή του

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το τελευταίο μήνυμα που είχε στείλει ήταν στις 7.20 το πρωί, 15 λεπτά αφότου ξεκίνησε την πεζοπορία, στην αδελφή του. Το μήνυμα, σύμφωνα με πληροφορίες, περιελάμβανε μια φωτογραφία της πινακίδας του μονοπατιού.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό του 59χρονου συμμετέχουν αστυνομικοί, πυροσβέστες, αλλά και εθελοντές διασώστες, χωρίς μέχρι αυτήν την ώρα να έχει βρεθεί κάποιο ίχνος του.

Αστυνομικοί του τμήματος της Νάξου έχουν ζητήσει με αίτημά τους από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας να εντοπίσουν την εκπομπή σήματος των κινητών του 59χρονου.

Παράλληλα, με εντολή του διευθυντή της διεύθυνσης αστυνομίας Κυκλάδων, αύριο, Τετάρτη (12/6), αναμένεται να φτάσει στην Αμοργό κλιμάκιο αστυνομικών με επικεφαλής αξιωματικό, για να ενισχύσει και να συντονίσει τις έρευνες.

Πηγή: Iefimerida.gr