Νεαρός παρίστανε τον δήμαρχο Καλαμάτας και άρπαξε 5000 από γεωπόνο

ηλεκτρονική απάτη τηλεφωνική απάτη

Πως κατάφερε να πείσει τον επιχειρηματία

Θύμα τηλεφωνικής απάτης έπεσε ένας γεωπόνος στην Καλαμάτα, ο οποίος νόμιζε ότι επικοινωνεί με τον δήμαρχο της πόλης για μια συνεργασία.

Ο 21χρονος απατεώνας από την Αθήνα επικοινώνησε στις 29 Σεπτεμβρίου με τον γεωπόνο παριστάνοντας τον… δήμαρχο της πόλης Θανάση Βασιλόπουλο, με το πρόσχημα πως θέλει να κάνει κάποιες αγορές.

Ο «μαϊμού» δήμαρχος ισχυρίστηκε στον ανυποψίαστο επαγγελματία ότι ο Δήμος Καλαμάτας ενδιαφερόταν να παραγγείλει και να αγοράσει χριστουγεννιάτικα δέντρα και άλλα γεωργικά προϊόντα και τον έπεισε να του δώσει, όχι μόνο τον αριθμό του τραπεζικού του λογαριασμού στον οποίο υποτίθεται ότι θα κατέβαλε χρήματα, αλλά και τον προσωρινό κωδικό ασφαλείας που εστάλη στο κινητό του τηλέφωνο μέσω Viber.

Με τον τρόπο αυτό, ο 21χρονος κατάφερε να μεταφέρει από τον τραπεζικό λογαριασμό του γεωπόνου σε άλλον λογαριασμό το ποσό των 4.900 ευρώ. Η Ασφάλεια εξιχνίασε την υπόθεση, ο νεαρός δράστης ταυτοποιήθηκε και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Διαβάστε επίσης  Ξάνθη: Πήγε να αγοράσει αυτοκίνητο από το ίντερνετ και... έχασε 20000 ευρώ

Πηγή: pelop.gr

Πηγή φωτό: pixabay