Νέες αποκαλύψεις για τον καθηγητή του ΑΠΘ: “Παρενόχλησε τη γυναίκα μου μπροστά στα μάτια μου” (ΒΙΝΤΕΟ)

Θεσσαλονίκη: Νέες αποκαλύψεις για τον καθηγητή του ΑΠΘ που φέρεται να παρενοχλούσε σεξουαλικά φοιτήτριες έρχεται στο φως.

Χθες έξι πρώην φοιτήτριες της Φιλοσοφικής του ΑΠΘ συναντήθηκαν με τον πρύτανη και κατήγγειλαν με ονόματα ότι έχουν δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση από περισσότερους από έναν καθηγητές. Τις φοιτήτριες αναμένεται να καλέσει ο εισαγγελέας για να δώσουν κατάθεση.

Στο MEGA μίλησε για το θέμα και ο πρώην πρόεδρος φοιτητών του τμήματος Γεωλογικού Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Νιάρχος.

«Ήμουν πρόεδρος των φοιτητών γύρω στο 2004. Είχαμε ακούσει για αυτόν τον καθηγητή ότι έχει πολύ δύσκολο μάθημα και βαθμολογεί πολύ αυστηρά, αλλά και ότι είχε μια ιδιαίτερη έφεση στης φοιτήτριες. Όσο προχωρούσε ο καιρός είχα δώσει και εγώ το μάθημά του μαζί με την τότε κοπέλα μου και σήμερα σύζυγό μου. Στα πρώτα λεπτά σηκωθήκαμε να φύγαμε και δώσαμε λευκή κόλλα. Όταν είδε την κόλλα της, την αγκάλιασε από τη μέση και της είπε να περάσει από το γραφείο του για να συζητήσουν για το βαθμό της. Υπήρξε διένεξη μεταξύ εμού και του καθηγητή γιατί αυτό έγινε μπροστά στα μάτια μου», ανέφερε ο κ. Νιάρχος.

Διαβάστε επίσης  ΑΠΘ: Φοιτητές έκαναν το πρώτο ελληνικό φοιτητικό πείραμα με εκτόξευση του πυραύλου REXUS (ΦΩΤΟ)

«Όταν ήμουν πρόεδρος φοιτητών είχε τεθεί το να κάνουμε θέμα για το συγκεκριμένο καθηγητή. Είχα μιλήσει όπου μπορούσα, στον πρόεδρο του τμήματος, στον κοσμήτορα. Μου είχαν πει ότι θα έπρεπε να βρω μία ή δύο φοιτήτριες που θα κατήγγειλαν επίσημα τη συμπεριφορά του. Καμία φοιτήτρια δε δεχόταν να το κάνει αυτό γιατί φοβόταν. Κα προηγούμενοι πρόεδροι ασχολήθηκαν με αυτό το θέμα, και επόμενοι, μετά από εμένα. Το μάθημά του το έδωσα 7 φορές, πιστεύω για εκδικητικούς λόγους», συνέχισε ο ίδιος.

«Πιστεύω ότι όλο αυτή τη δυναμική που έχει αναπτυχθεί μετά το δρόμο που άνοιξε η Μπεκατώρου θα μπορέσει να κάνει τη διαφορά αν μπορέσουμε όλοι να καταλάβουμε τι συμβαίνει και δεν εθελοτυφλούμε. Είναι στο χέρι μας να μη φοβόμαστε και να καταγγέλλουμε, να υπάρξει ένας θεσμός για να μπορέσει να κινηθεί η διαδικασία, να γίνει μια έρευνα», κατέληξε ο κ. Νιάρχος.

Όπως αναφέρουν οι φοιτητές, ο εν λόγω καθηγητής του Γεωλογικού τμήματος έλεγε στις φοιτήτριες να περάσουν από το γραφείο του συνήθως την Παρασκευή, κυρίως βραδινές ώρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *