Νέες καταγγελίες για την ογκολόγο που σταματά θεραπείες σε καρκινοπαθείς

νοσοκομείο

Τι αναφέρει συγγενής ενός 53χρονου άνδρα

Αυξάνονται οι καταγγελίες σε βάρος μιας γιατρού ογκολόγου, η οποία διέκοπτε τις θεραπείες σε ασθενείς με καρκίνο, με αποτέλεσμα αυτοί να χάνουν τη ζωή τους.

Μετά τους γονείς της 36χρονης που πέθανε την περασμένη εβδομάδα, συγγενής ενός 53χρονου άνδρα με καρκίνο, ισχυρίζεται ότι η συγκεκριμένη ογκολόγος, του διέκοψε την αγωγή με κορτιζόνη, με συνέπεια δύο εβδομάδες μετά, ο άνθρωπος αυτός να καταλήξει.

«Σταματήσαμε ό,τι μας έδιναν, εκείνος αμέσως άρχισε να φθίνει, μας έλεγε είναι λογικό», λέει η ανιψιά του 53χρονου.

Την ώρα που οι γιατροί έδιναν μόλις 2 μήνες ζωής στον συγκεκριμένο άνδρα, η ογκολόγος ισχυριζόταν ότι όλα θα πάνε καλά αρκεί να πάρει τα σκευάσματα που του έδινε.

«Δεν έχει ανέβει στο κεφάλι, σας κοροϊδεύουν, όλα καλά θα πάνε’, του έλεγε».

Ίδια τακτική περιγράφει αποκλειστικά στο LIVE NEWS και ο αδελφός της 36χρονης που άφησε την περασμένη εβδομάδα την τελευταία της πνοή, «χτυπημένη» από τον καρκίνο.

«Όλοι οι γιατροί μάς είπαν ότι αργήσαμε. Δεν έχεις τίποτα, μόνο εναλλακτική θεραπεία, θα γίνεις καλά, της έλεγε».

«Κάτι κυστούλες είναι»

Ο διάλογος, μάλιστα, που παρουσιάζει το MEGA ανάμεσα στη γιατρό και την άτυχη 36χρονη είναι χαρακτηριστικός:

36χρονη: Ήρθε η ογκολόγος του νοσοκομείου εδώ, έχω τρύπες, λέει, στα οστά, από καρκίνο και βλάβες στο συκώτι.

Ογκολόγος: Ποιος στο είπε αυτό;

36χρονη: Αυτή η ογκολόγος, εδώ. Και αμφισβήτησε όλα όσα είπες, έχω στα οστά μετάσταση και έξι βλάβες, λέει στο συκώτι. Θα με τρελάνουν.

Ογκολόγος: Όχι καλέ! Κάτι μικρές κυστούλες είναι. Δεν υπάρχουν βλάβες στο συκώτι.

36χρονη: Κι αυτό, τώρα, είναι κακοήθεια, μέσα, που βλέπουν;

Ογκολόγος : Όχι είπαμε! Ό,τι σου έγραψα στο χαρτί ισχύει. Δε σου γράφω ψέματα εγώ. Λοιπόν, εντάξει… έτσι λένε, έτσι λέμε εμείς οι ογκολόγοι στα νοσοκομεία.

36χρονη: Όχι! Δε με καλύπτει τώρα αυτό που μου λες. Κι εγώ τι θα κάνω τώρα;

Ογκολόγος: Αυτά στα είπε εσένα ότι έχεις μεταστάσεις;

36χρονη: Ναι. Εδώ μπροστά μου.

Ογκολόγος: Ναι, αλλά έτσι, φόρα, σε σένα ή στους δικούς σου;

36χρονη: Όχι, μαζί ήμασταν όλοι.

Ογκολόγος: Κάνεις πλάκα τώρα.

36χρονη: Όλοι, όλοι μαζί.

Ογκολόγος: Έχουμε ξεφύγει τελείως Κι αν εσύ πήγαινες να αυτοκτονήσεις τώρα κάτω από το μπαλκόνι γιατί την πίστευες; Πρέπει να πάρουμε τον φάκελο. Γι’ αυτό μην τσακώνεσαι μαζί τους. Πρόσεχε τι σου βάζουν μόνο και όταν θα βγεις θα βρούμε τι είχες.

Ο αδελφός της 36χρονης που πέθανε την προηγούμενη εβδομάδα επιμένει στην καταγγελία της οικογένειάς του.

«Δεν την άφηνε να κάνει καμία εξέταση, ακόμη και την αξονική που έκανε μόνη της, δεν την άφηνε να βάλει σκιαγραφικό για τις ακτινοβολίες και τέτοια, δεν την άφηνε για δεύτερη γνώμη».

«Κατέστρεψε το παιδί μου, αυτή το πήγε στον άλλο κόσμο»

Απαρηγόρητοι είναι οι γονείς της 36χρονης γυναίκας που δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. Η μητέρα της μιλώντας στο Mega ανέφερε: «Αυτή το κατέστρεψε το παιδί μου, αυτή το πήγε στον άλλο κόσμο γιατί του έδινε ψεύτικες ελπίδες με αυτά παρασκευάσματα.

Δεν του έδινε ποτέ να κάνει εξετάσεις για να μη φαίνονται αυτά, για να μπορεί αυτή, πώς να τη χαρακτηρίσω, να της παίρνει τα λεφτά. Η κόρη μου την πίστεψε και παραπλανήθηκε με πολύ βαρύ τρόπο. Ήμουν αντίθετη από την πρώτη στιγμή.

Την πείσανε εύκολα, πείστηκε ότι θα προφυλάξει τον εαυτό της. (…) Μιλάμε για χιλιάδες χρήματα για αυτά τα σκευάσματα, μέσα σε 2 χρόνια, 5.000 – 10.000 ευρώ. Δε με ενδιαφέρουν τα χρήματα, μακάρι να της χάριζα και να είχα το παιδί μου».

«Είναι εγκληματίας. Τέλος!» λέει ο πατέρας της 36χρονης. «Λες και της είχε βάλει παρωπίδες, δεν ξέρω πως το έφερε βόλτα έτσι το παιδί μου».

«Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο»

Χαρακτηριστική πάντως είναι η αντίδραση γιατρού που εξέτασε τον 53χρονο, ενώ εκείνος είχε ήδη διακόψει την κορτιζόνη.

«Της μίλησε στο τηλέφωνο, τσακώθηκαν, δεν ξέρω τι λέει αυτή, ο άνθρωπος είναι γεμάτος καρκίνο, πρέπει να πάει στο νοσοκομείο’».

Σύμφωνα με την καταγγελία, η ογκολόγος επέμενε ο 53χρονος να μη μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

«Αν ήταν δικός μου συγγενής δε θα τον πήγαινα στο νοσοκομείο’ μας είπε. Όταν η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο, δεν είμαστε και θεοί’ μας είπε, πήγε νοσοκομείο και κατέληξε».

Ο 53χρονος έχασε τελικά τη ζωή του δύο εβδομάδες αφότου άρχισε να ακολουθεί τις οδηγίες της γιατρού, με τους συγγενείς του να την καταγγέλλουν ότι συντόμευσε στο ελάχιστο το προσδόκιμο της ζωής του.

«Οι συγκεκριμένες καταγγελίες, με τον τρόπο που μεταφέρονται, δηλαδή ανώνυμες και χωρίς στοιχεία, είναι απολύτως αναληθείς. Ουδέποτε η ιατρός διέπραξε όσα της καταλογίζονται, ούτε φυσικά ευθύνεται για τον θάνατο οιουδήποτε ασθενούς. Σε βάρος της δεν έχει ασκηθεί καμία ποινική δίωξη. Αρνείται τις σε βάρος της καταγγελίες και επιφυλάσσεται να προσφύγει αρμοδίως στη Δικαιοσύνη», λέει ο δικηγόρος της γιατρού, Γιάννης Απατσίδης.

Να σημειωθεί ότι η γιατρός δεν μπορεί να ασκήσει το επάγγελμά της από τον περασμένο Δεκέμβριο και για τρία χρόνια, σύμφωνα με απόφαση του ιατρικού συλλόγου μετά από άλλη καταγγελία που είχε γίνει σε βάρος της το 2018, ενώ της έχει επιβληθεί και πρόστιμο 20.000 ευρώ.