Νεκρές και αποστεωμένες αγελάδες σε μονάδα παραγωγής στη Νάξο (ΦΩΤΟ)

φάρμα

Αυτόφωρο και κατασχέσεις ζώων

Με ένα αποτρόπαιο θέαμα ήρθαν αντιμέτωποι εθελοντές και αστυνομικοί, όταν μετά από καταγγελίες κατοίκων της Νάξου, μετέβησαν σε μονάδες παραγωγής και εκτροφής ζώων.

«Αστυνομικοί και εθελοντές βρεθήκαμε μπροστά σε πρωτόγνωρες εικόνες και ήταν αδύνατον να πιστέψουμε σε ότι βλέπαμε. Ζώα σε τραγική κατάσταση, υποσιτισμένα, κουφάρια ζώων νεκρών δεμένα δίπλα σε ζωντανά, νερά εξαιρετικά βρώμικα. 4 από τα ζώα (3 αγελάδες και ένας ταύρος) της φάρμας ήταν ζωντανά και σκελετωμένα. Η μία αγελάδα δεν τα κατάφερε και απεβίωσε λίγες μέρες μετά» σημειώνει η Φιλοζωική Νάξου.

Το Αστυνομικό Τμήμα Νάξου επιλήφθηκε άμεσα του θέματος και σχημάτισε δικογραφία στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας για το νόμο περί προστασίας των ζώων.

Τα ζώα κατασχέθηκαν και φυλάσσονται προσωρινά σε χώρο όπου τηρούνται οι κανόνες ευζωίας και καλής μεταχείρισης.

Πλέον η Εισαγγελία είναι αυτή που θα αποφασίσει για την οριστική επιμέλεια των παραπάνω ζώων. Η Φιλοζωική Νάξου ήδη βρίσκεται σε αναζήτηση χώρου για τη φιλοξενία τους και ανθρώπων που να έχουν τις γνώσεις για τη φροντίδα τους.
Μάλιστα καλεί τους πολίτες εάν γνωρίζουν κάποιον που να μπορεί να βοηθήσει να επικοινωνήσει μαζί τους.

«Οι μονάδες παραγωγικών ζώων για τυρί και κρέας είναι από μόνες τους ένας τόπος βασανισμού καθώς μωρά αφαιρούνται από τη μάνα τους μόλις γεννηθούν ώστε η μάνα να γίνει μηχανή παραγωγής γάλακτος για τυρί. Τα ζώα έχουν χρόνο ζωής το πολύ 3-4 έτη καθώς θα σφαχτούν νωρίς για το μαλακό τους κρέας… Η επιλογή στο πιάτο μας ορίζει τη δίκη τους ζωή» αναφέρει η Φιλοζωική Νάξου.

Να σημειωθεί ότι ο παραπάνω έλεγχος πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο τακτικών ελέγχων που πραγματοποιεί το Α.Τ. Νάξου για τις συνθήκες διαβίωσης οικόσιτων ζώων.

Η Φιλοζωική Νάξου ευχαριστεί θερμά το Α.Τ. Νάξου και ιδιαίτερα το Διοικητή Νίκο Καραμάνη για τη συνεργασία.

 

Πηγή: naxostimes.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *