Νέος Παντελεήμονας: Επαθε σοκ όταν του ήρθε λογαριασμός ΔΕΗ 6744 ευρώ

λογαριασμός ρεύματος λογαριασμό συσκευές

Φοβάται τι να περιμένει για τις επιχειρήσεις του

Άφωνος έμεινε ο κ. Αντώνης Αγοραστός από τον Νέο Παντελεήμονα όταν αντίκρυσε το ποσό που πρέπει να πληρώσει ως τον εκκαθαριστικό λογαριασμό ρεύματος για το σπίτι του.

Νέος Παντελεήμονας: Μόλις έλαβε τον εκκαθαριστικό λογαριασμό ρεύματος για το σπίτι ο κ. Αγοραστός δεν μπορούσε να το πιστέψει.

«Κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό. Δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που έβλεπα. Στην αρχή νόμιζα πως κάνω κάποιο λάθος, αλλά η πραγματικότητα είναι τραγική. Για 4μηνη περίοδο κατανάλωσης να καλείσαι να πληρώσεις 6.744 στο ηλεκτρικό ρεύμα για το σπίτι;», διερωτάται ο κ. Αγοραστός.

Την περσινή περίοδο για το ίδιο σπίτι, 200 τ.μ. στο Νέο Παντελεήμονα, πλήρωνε περίπου 2.000 ευρώ το τετράμηνο, ενώ στον τελευταίο λογαριασμό το ποσό που καλείται να καταβάλει είναι τριπλάσιο.

Αν παρατηρήσει κανείς τις αναλυτικές χρεώσεις του λογαριασμού του κ. Αγοραστού, θα δει ότι για τη χρήση του ηλεκτρικού χρεώνεται 1788,37 ευρώ για το τελευταία τετράμηνο, συν τη ρύθμιση που έχει από τον έναντι . Εκεί που εκτοξεύεται το κόστος είναι στην περιβόητη ρήτρα αναπροσαρμογής, για την οποία καλείται να πληρώσει 3394,79 (!), ενώ τσιμπημένο είναι το ποσό και για τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας (1134,60 ευρώ).

«Ούτε ο πρώτος είμαι, προφανώς ούτε και ο τελευταίος. Η κατάσταση έχει ξεφύγει. Ακούμε πως η τιμή της ενέργειας, έχει αυξηθεί πολύ αλλά παράλληλα η Κυβέρνηση λέει πως θα βοηθήσει για να καλυφθεί η απόσταση, αλλά όχι και 6.744 ευρώ μόνο για το ρεύμα στο σπίτι. Δεν μπορούν να βγουν αυτά τα λεφτά», αναφέρει στον «Ντελάλη».

Αυτό που τον προβληματίζει περισσότερο είναι το ποσό που θα κληθεί να πληρώσει για ηλεκτρική ενέργεια στις δύο τουριστικές επιχειρήσεις που διατηρεί, καθώς εκεί οι λογαριασμοί ακόμη δεν έχουν έρθει.

Ο Αντώνης Αγοραστός μέσα στην εβδομάδα θα απευθυνθεί στο κατάστημα της ΔΕΗ στην Κατερίνη, αν και θεωρεί πως δεν πρόκειται να βγάλει άκρη και θα κληθεί να πληρώσει αυτό το ποσό.

Σκέφτεται, ωστόσο, να στραφεί νομικά κατά της επιχείρησης και ήδη έχει αναθέσει το θέμα στον δικηγόρο του.

Πηγή: odelalis.gr