Νίκος Ξανθόπουλος: Με τραγούδια που αγαπούσε η αποτέφρωση του (ΦΩΤΟ)

Ξανθόπουλος

Συγκίνηση και στην πολιτική κηδεία του ηθοποιού

Με μουσική υπόκρουση πραγματοποιήθηκε χθες (24/1) το απόγευμα η αποτέφρωση του Νίκου Ξανθόπουλου.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της αποτέφρωσης του Νίκου Ξανθόπουλου έπαιζαν τραγούδια που είχε ερμηνεύσει σε ταινίες του και τα οποία αγαπούσε.

Νίκος Ξανθόπουλος αποτέφρωση

Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Νίκου Ξανθόπουλου εξέφρασε ο πρόεδρος του Αποτεφρωτηρίου Ριτσώνας και της Ελληνικής Κοινωνίας Αποτέφρωσης, Αντώνης Αλακιώτης.

«Ο Νίκος σας ήταν ο Νίκος κάθε λαϊκής οικογένειας. Ο Νίκος των γονιών μας που τρέχαμε μικροί στους κινηματογράφους μαζί τους για να δούμε τις ταινίες του. Ήταν ο Νίκος που με τα τραγούδια του, συνόδευε τα γλέντια των γονιών μας, τα δικά μας και των παιδιών μας. Δεν είναι τυχαίο το όνομα που χαρακτήριζε τον Νίκο Ξανθόπουλο, “το παιδί του λαού”. Μαζί σας σήμερα αποχαιρετά τον Νίκο Ξανθόπουλο όλος ο λαός. Νίκο Ξανθόπουλο, σε ευχαριστούμε για όσα μας πρόσφερες. Οι ευχές όλων μας θα σε ακολουθούν σε αυτό το μεγάλο και άγνωστο ταξίδι. Σε αποχαιρετούμε, όπως νομίζουμε πως θα ήθελες και σου ταίριαζε, με μερικά από τα αθάνατα τραγούδια σου» είπε ο κ. Αλακιώτης.

Η κηδεία του

H πολιτική κηδεία του Νίκου Ξανθόπουλου του ηθοποιού που έφυγε από τη ζωή την Κυριακή σε ηλικία 89 ετών πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο Α΄ Νεκροταφείο.

Διαβάστε επίσης: Νίκος Ξανθόπουλος: Τελευταίο “αντίο” στο “παιδί του λαού” (ΦΩΤΟ)

Τη στιγμή που έφτασε η σορός του Νίκου Ξανθόπουλου στο νεκροταφείο οι παρευρισκόμενοι φώναζαν «Αθάνατος Νίκο μας» και χειροκροτούσαν με δάκρυα στα μάτια.

κηδεία Νίκου Ξανθόπουλου

Τραγικές φιγούρες η οικογένεια του Νίκου Ξανθόπουλου, η πολυαγαπημένη του σύζυγος Εριφύλη, τα τέσσερα παιδιά του – τρεις γιοι και μια κόρη – και τα εγγόνια του, που βρίσκονταν διαρκώς στο πλευρό του τον τελευταίο, δύσκολο μήνα της νοσηλείας του, ελπίζοντας, πως και αυτή τη φορά, θα καταφέρει να βγει νικητής.

κηδεία Νίκου Ξανθόπουλου

«Σήμερα ο ελληνικός κινηματογράφος οι τέχνες ο ελληνικός πολιτισμός αποχαιρετά έναν θρύλο. Προσωπικά για μένα είναι πιο δύσκολη στιγμή γιατί μου έδωσε το όνομά μου, ήταν οικογένειά μας. Ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος, αναντικατάστατος» δήλωσε o γιος του Ανέστη Βλάχου, του αδερφικού φίλου του Νίκου Ξανθόπουλου.

Στεφάνια για τον Νίκο Ξανθόπουλο έστειλαν η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, καλλιτέχνες, η ΑΕΚ, της οποίας ο ηθοποιός ήταν μεγάλος οπαδός κ.α.

Πηγή φωτογραφιών: Eurokinissi